Новият председател на Съдийската комисия към БФС Йордан Сталев поема

...
Новият председател на Съдийската комисия към БФС Йордан Сталев поема
Коментари Харесай

Новият шеф на съдиите пред bTV: Много съм доволен от последния кръг

Новият ръководител на Съдийската комисия към БФС Йордан Сталев поема поста в извънредно напрегната обстановка. Предшественикът му Петър Петров подаде оставка след серия кавги и дискусионни решения на реферите. Сталев е някогашен съдия, а през последните 18 години е основен счетоводител на МБАЛ „ Пловдив”.

- Честито предопределение. Как гледате на новия пост?

- Приемам го обикновено. Не съм го очаквал, в случай че това имате поради. От вестниците разбрах, че се спряга името ми, само че не съм гледал съществено, тъй като спрягаха и други имена. Но откакто през днешния ден ме уведомиха за решението на Изпълкома, го одобрих изцяло обикновено...

- Явно това е самопризнание за вашите професионални и човешки качества...

- Нека оставим на хората, които са взели това решение, да дават оценки. Ще се веселя, в случай че е по този начин.

- Кои са най-наболелите проблеми, които би трябвало да се решат?

- До 3-4 дни ще направя среща с част от съдиите. Най-напред би трябвало да се успокоят от напрежението, което тегнеше последните дни върху тях. Гледах всички мачове от последния кръг и би трябвало да ви кажа, че съм доста удовлетворен от тяхното показване. Твърдя и имам вяра, че тези момчета имат качества – и могат да се оправят освен с това състезание, а дори на интернационално равнище.

- Как приемате обвиняванията, че измежду новото потомство съдии няма ярки имена?

- Всичко се трансформира. Поколенията се сменят и измежду футболистите. Колегите разясняват, че футболистите в този момент са с по-лоши качества. Аз мисля, че всичко е сложно, само че в последна сметка - по тази причина са ръководителите. Всеки би трябвало да развива капацитета - ние на съдиите, те на футболистите...

- По специалност сте счетоводител. Има ли нещо общо със съдийството?

- Няма по какъв начин да има. Това са радикално разнообразни неща. Едното е футбол, другото - финанси. Даже на никое място не се преплитат.

- И въпреки всичко - нужни са акуратност и липса на неточности...

- Ако това имате поради, склонен съм. Но точността в едната сфера по отношение на точността в другата са радикално разнообразни.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР