Новият председател на Европейската комисия осъди Турция за това, което

...
Новият председател на Европейската комисия осъди Турция за това, което
Коментари Харесай

Брюксел подкрепя Атина срещу Анкара и Триполи

Новият ръководител на Европейската комисия осъди Турция за това, което тя дефинира като " недопустимо " държание в Егейско море и съобщи, че изпълнителната власт на Европейски Съюз е на страната на Атина в нарастващ спор с Анкара след съглашението за морските й граници, подписано с Либия, заяви в. „ Катимерини “.
" Ние сме на ваша страна. Действията на Турция в Егейско море са неприемливи. Ще изпратим ясно обръщение до Турция ", декларирала Урсула фон дер Лайен съгласно информация на EurActiv по време на срещата с ръководителя на парламентарните групи на дясноцентристката Европейска национална партия (ЕНП).
Също в понеделник Жозеп Борел, новият основен посланик на Европейски Съюз, съобщи, че съглашението сред Турция и Либия „ е причина за сериозна угриженост “.
„ Ние показваме солидарността и поддръжката си за Гърция и Кипър “, сподели той по време на конференция след срещата на външните министри на блока в Брюксел.
По-рано гръцкият външен министър Никос Дендиас прикани за експлицитното наказание на съглашението за морските граници и основаването на рамка за наказания, в случай че Турция и либийското държавно управление в Триполи продължат да упорстват.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР