Новият правосъден министър Атанас Славов предупреди, че ако конституционната реформа,

...
Новият правосъден министър Атанас Славов предупреди, че ако конституционната реформа,
Коментари Харесай

Новият правосъден министър ще запази двама от заместник-министрите

Новият правосъден министър Атанас Славов предизвести, че в случай че конституционната промяна, поради която е поел поста, блокира, или се тръгне към прекомерно доста взаимни отстъпки, ще подаде оставка. Той има намерение да резервира двама от досегашните заместник-министри  - Емил Дечев и Юлия Ковачева, които бяха част от екипите на Надежда Йорданова и Крум Зарков. Славов разяснява, че се готви за съвещанието на Висшия правосъден съвет в четвъртък, на което ще се разискват двете оферти за отстраняването от поста на Иван Гешев и изрази вяра, че това скоро ще е реалност:

" Надявам се този развой да приключи по подобен метод, че да няма подозрения в неговата летимност и да няма подозрение, че има някави външни въздействия "
 
" Поемате министерството в доста тежък миг "   обърна се към Славов предшественикът му Крум Зарков, добавяйки към процедурите, свързани с основния прокурор, и обстоятелството, че заместникът му Борислав Сарафов е с защита, тъй като се опасява от Гешев:

" Но цялата тази рецесия съгласно мене е огромен късмет. Ние напрамихме необратимо разглобяването на една система, която имаше доста обощ с заведения за хранене, в сравнение с със правосъдните покои и магистратите. Сега на тази система би трябвало да се постави край и на Вас Ви принадлежи задължението и достойнството да изградите нова. И аз съм сигурен във Вашия триумф ".

По обявата работи: Георги Даскалов
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР