Новият правилник бе окончателно приет от правителствотоTежкото наказание ще бъде

...
Новият правилник бе окончателно приет от правителствотоTежкото наказание ще бъде
Коментари Харесай

До 2600 евро глоба в Италия за шофиране с телефон в ръка

Новият устав бе дефинитивно признат от държавното управление
Tежкото наказване ще бъде прилагано при рецидив

Толерантността за алкохол остава 0,5 година на литър

До 2600 санкция ще би трябвало да заплати всеки един италианец или чужденец, който през идната есен бъде засечен от служител на реда или видеокамера да кара с телефон в ръка и да беседва по него. Тежкото наказване ще бъде прилагано при рецидив, т.е. при повторение на прегрешението, откакто един път то е било установено от органите на реда и на нарушителя му е откъсната разписка с изписана върху нея сума сред 422 и 1697 евро. В този случай книжката на виноватия лидер “олеква ” с 8 точки, като тя му се лишава за 3 месеца, до момента в който при допускане повторно на същото нарушаване той ще се елементарни с 10 точки и ще бъде лишен от документа за 2 години.

Това планува окончателният вид на новия проекто-правилник за придвижване на МПС, чиято първа “чернова ” бе оповестена през предишния юни и по-късно предоставена за разискване от общинските управи сред Алпите и Сицилия. Прави усещане, че в обнародвания във вторник документ за разлика от юнския се резервира толерантността към потреблението на алкохол до една бира или четвърт литър вино - т.е. нормата от 0,5 година на литър. Толерантността обаче става нулева към рецидивистите или другояче казано към тези водачи, които един път изловени да карат подпийнали и осъдени с тлъста санкция, лишаване на свидетелството за ръководство за 6 месеца и инсталиране на лични разходи на скъпото устройство “alcol-lock ”, отново са изловени “в алкохолна крачка ”. Ами те ще би трябвало да се ръсят с 3600 евро за санкция, ще останат без брошура най-малко за три години, а в случай че са предизвикали въпреки и леко пътно-транспортно произшествие - ще се простят един път вечно с автомобила си. В същите параметри се движат наказванията за шофиране след приложимост на опиати и упойващи субстанции, като тук изключително строги са ограниченията против младите водачи. До живот се лишава книжката на водачи, провокирали тежко пътно транспортно произшествие и по-късно създали опит да прикрият следите си.

Италианските медии разясниха като оригиналност заплащането на санкция от 990 евро за паркиране на автомобил на място за кола на водач-инвалид и на 660 евро в случай че там е оставен мотоциклет. Изключително сурови са също по този начин наказванията, както парични, по този начин и административни, т.е. лишаване на точки, при превишена скорост изключително в обитаеми места.

Непокътнати от юнския вид пък остават условията електрическите тротинетки отсега нататък да се карат наложително с каска, при платена застраховка, да имат мигачи и да не се движат по тротоари и велосипедни писти. Особено внимание се отделя на колоездачите - изпреварването им с моторно возило би трябвало да става най-малкото на метър и половина разстояние от тях.

Новият устав ще стане закон след утвърждението му от Парламента до края на октомври - акт, който кабинетът на Джорджа Мелони счита за сигурен.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg