Новият посланик на Русия в България Нейно превъзходителство Елеонора Митрофанова

...
Новият посланик на Русия в България Нейно превъзходителство Елеонора Митрофанова
Коментари Харесай

Новият посланик на Русия избра Пловдив за първата си визита ...

Новият дипломат на Русия в България Нейно превъзходителство Елеонора Митрофанова избра Пловдив за първата си аудиенция отвън столицата. Тя бе придружавана от Почетния консул на Русия в Пловдив Георги Гергов, както и от своя брачен партньор и чиновници в посолството.



Нейно превъзходителство Митрофанова бе призната в Заседателната зала на Общината от кмета Здравко Димитров. На срещата участваха заместник-кметовете Тодор Чонов и Пламен Панов, както и шефът на Опера Пловдив Нина Найденова.

„ Радваме се, че избрахте Пловдив за тази своя първа аудиенция, тъй като това е най-красивия град в България. Тук ще може да видите археология, да се насладите на културата на града, с която се гордеем и неслучайно бяхме Културна столица на Европа през 2019 година. Гордеем се и с достиженията на пловдивските спортисти. Обичаме си града и с моя екип вършим всичко допустимо той да се развива, без значение от сложните времена “, приветства високопоставения си посетител кметът на Община Пловдив Здравко Димитров.



„ Неслучайно избрах Пловдив за моя първа аудиенция. Зная за града, знам че тук са гостували Хора на Турецки, че Вашата опера е изпълнявала Ленинградската симфония на Шостакович по време на пандемията и персонално гледах осъществяването в мрежата. Уверена съм, че културният продан е доста значим и доста оказва помощ на дипломацията “, съобщи в изявлението си Нейно превъзходителство Елеонора Митрофанова.

Тя насочи покана Пловдив да се включи в деянията на Асоциацията на античните градове, която сплотява антични селища, намирали се в периферията на тогавашната Римска империя. Посланик Митрофанова се ангажира да спомага и за гастроли на Пловдивската опера в Санкт Петербург, както и на Петербургската под тепетата.



Кметът Димитров контракти с Почетния консул на Русия Георги Гергов една палата на Пловдивския панаир да бъде отстъпена безплатно на Опера Пловдив за концерти и спектакли. Заради пандемичните ограничавания в този момент публиката е към 100 души и това носи огромни загуби за Операта. Заместник-кметът Панов и шефът на Операта Нина Найденова получиха правото сами да харесат коя палата на Панаира е най-подходяща за задачата.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР