Новият политически проект на двамата служебни министри Кирил Петков и

...
Новият политически проект на двамата служебни министри Кирил Петков и
Коментари Харесай

„Алфа Рисърч“: Възход на проекта на Петков и Василев, но и срив при останалите партии

Новият политически план на двамата служебни министри Кирил Петков и Асен Василев към момента е без ясна политическа принадлежност. Той получава 8-9% електорална поддръжка, само че тя е в областта на упованията. Но със поръчката, че с десни принадлежности могат да се реализиран леви цели, поддръжката за тях може да пораства още. Всичко ще зависи от съответните контури от този план. Това съобщи социологът Боряна Димитрова от „ Алфа Рисърч “ в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

„ Най-много гласова към новия политически план идват от Има Такъв Народ. Те събират гласове и от Демократична България (ДБ). С Демократична България те се борят за подобен профил гласоподаватели. По-малък е отливът от " Изправи се БГ! Ние идваме! " (ИБГНИ). Много е евентуално, в случай че този отлив продължи ИБГНИ да не попаднат в Народното събрание. Малък е отливът на гласоподаватели от Българска социалистическа партия и ГЕРБ “, предвижда тя.

„ Едно от значимите политически последици ще бъде влизането на новата партия като игра с нулев резултат, т.е. дали ще отнеме от други партии за сметка на протестните партии “, позволява ДИмитрова.

„ В новия план виждаме имитация на Национална движение „Симеон Втори". У нас мъчно се постановат нови политически планове, само че те разчитат в огромна степен и на персоналната си харизма. Друго значимо е да се види какви ще са политиките и изпълнените обещания “, добави социологът.

Според нея след декларираното, че това е партията на почтените, се чертаят нови разграничителни линии. „ Виждаме поръчка да се търси повече разговор и допирни точки. Заявката за почтените основава едно качество на неотстъпчивост и неприемане. Много сложна е удържането на този вид разграничителна линия. Това е непочтено и към гласоподавателите “, счита Боряна Димитрова.

По думите ѝ Има Такъв Народ са усетили разтърсването още преди социологическите изследвания. „ Затова те направиха една стъпка към реабилитация на доверието със декларираната поддръжка за президента Румен Радев. Въпреки това, те евентуално ще ерозират до доста огромен спад на доверие в идващия парламент “, предвижда Димитрова.

Според социолога партиите, които дадоха поръчка за поддръжка на президента, с вярата да се възползват от рейтинга му, може да изгубят.

„ Липсата на претендент за президент на ГЕРБ също не играе мобилизираща роля на ГЕРБ. Можем да чакаме и възпиране от гласоподаване. Парламентарният избор ще повлияе на президентския и назад. Ще има прегрупиране на гласоподаватели “, предизвести тя.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.

Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР