Новият подвариант на Омикрон е многократно по-заразен. Това заяви директорът

...
Новият подвариант на Омикрон е многократно по-заразен. Това заяви директорът
Коментари Харесай

Пикът на новата COVID вълна - през август

Новият подвариант на Омикрон е неведнъж по-заразен. Това съобщи шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Ива Христова пред БиТиВи.

Симптомите на новия подвариант са свързани с нараснала температура, само че не толкоз висока (37.5-38), болки в ставите, мускулите и гърба, стомашно-чревни проблеми.

Тя изясни, че има единични страни, някои от които прилежащи на нас, с много по-висока заболеваемост. Петият подвариант на Омикрон си резервира способността да провокира не толкоз тежки болести, посочи проф. Христова.

По думите ѝ . Няма значително натоварване и претоварване на здравната система в Западна Европа и не чакам да има и у нас. Много по-заразен е, само че се натрупва имунитет от преболедуване и имунизиране , акцентира проф. Ива Христова.
 Локдаунът е надалеч, само че пик на COVID-19 у нас е сигурен през август
Локдаунът е надалеч, само че пик на COVID-19 у нас е сигурен през август

Математикът Огнян Кунчев с прогноза за 10 000 скрити случаи

Според нея рано или късно още веднъж ще сложим защитните маски, изключително на закрито. Тя има вяра, че хората ще стартират да се имунизират против ковид, тъй като имунизацията е най-хубавата предварителна защита. Всички разчитаха на това, че лятото вирусът няма да издържи и ще бъде погубен, само че вирусът е постоянен и би трябвало да го имаме поради, предизвести проф. Христова.

Поне 4 месеца би трябвало да са минали, с цел да може хората да са си сложили четвъртата бустерна доза. Добре е за всички да се предпазят, тъй като имунитетът спада, а вирусът се трансформира, сподели още проф. Христова.
 СЗО предизвестява Европа за нов взрив на ковид
СЗО предизвестява Европа за нов взрив на ковид

Австрия, Кипър, Франция, Германия, Гърция, Люксембург и Португалия са страните с най-голям процент
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР