Новият общински фонд "Здраве", който бе създаден в Добрич, за

...
Новият общински фонд "Здраве", който бе създаден в Добрич, за
Коментари Харесай

В Добрич започна програма за подпомагане на медици

Новият общински фонд "Здраве ", който бе основан в Добрич, с цел да бъде преодолян дефицитът от фрагменти в лечебните заведения, стартира да набира претенденти за финансово подкрепяне, оповестяват от общината.

Лекари и експерти по здравни грижи могат да изискат поддръжка от фонда за възобновяване на такси в курсове за придобиване на компетентност. Фондът може да възвърне и разноски за наем на общинско ведомствено жилище.

Медицински експерти с дребни деца могат да разчитат фондът да заплаща до 50 на 100 от месечните такси в общинските детски градини и ясли. Лекари и медицински сестри, които работят в Добрич, само че живеят в друго обитаемо място, също могат да аплайват за възобновяване на пътно-транспортните разноски - до 50 на 100 от минималната месечна работна заплата за страната, показват от общината.

До края на годината общинският фонд "Здраве " ще разполага с 20 000 лв. от бюджета на общината, съгласно признатия устав. Занапред фондът ще се финансира и от обществени стратегии, планове, донори, благотворителни акции.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР