Новият NX е първият Lexus, оборудван с третото поколение на Lexus

...
Новият NX е първият Lexus, оборудван с
третото поколение на Lexus
Коментари Харесай

Новият Lexus NX: с повече безопасност

Новият NX е първият Lexus, оборудван с третото потомство на Lexus Safety-System +. Тук това е серийна система, соято според производителя би трябвало да „ зададе нови стандарти за разкриване на рискове и предотвратяване на произшествия “.

В последния стадий на разширението й, наред с други неща, опциите за откриване на проблем при Системата за безопасност при конфликт (PCS) са оптимизирани, тъй че мотоциклети и триизмерни обекти като дървета, стени или стълбове за зареждане също да могат да бъдат откривани. Новата помощна функция за кръстовища открива настъпващи транспортни средства и пресичащи пешеходци при завиване по-бързо от преди.

„ Нов помощник за спешно управление също оказва помощ да се избегнат конфликти “, казват от Lexus. Благодарение на тези подобрения, PCS в този момент обгръща 36 % по-вече и по-опасни обстановки от преди. Адаптивният круиз надзор (ACC) и взаимоотношението му с разпознаването на пътни знаци също са оптимизирани.

Опционалният уголемен пакет за безопасност за по-високите линии на оборудване включва автоматизиран помощник за промяна на лентата, помощник за кръстосано придвижване начело, който открива участниците в придвижването, приближаващи се в профил, когато бавно се доближават до объркващо кръстовище и предупреждава лидера оптично и акустично посредством предния екран и мултиинформационния екран.

Асистентът за безвредно излизане също е нов. Електромеханичното отваряне на вратата на NX е обвързвано с асистента за слепи точки. Ако това разпознае колоездач или други участници в движението, приближаващи се откъм гърба, се задейства образно и звуково предупреждение и се предотвратява отключването на вратите. Началото на продажбите на новия Lexus NX е планувано за ноември 2021 г.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР