Новият национален селекционер на България Красимир Балъков коментира, че е

...
Новият национален селекционер на България Красимир Балъков коментира, че е
Коментари Харесай

Балъков преди Чехия: На 99.9% съм наясно със състава, нямам никакви спомени от онова 0:6

Новият народен селекционер на България Красимир Балъков разяснява, че е на 99.9% наясно със състава за гостуването на Чехия. Специалистът ще направи формалния си дебют отпред на „ трикольорите “ в първата подготовка за Евро 2020.

По време на формалния брифинг, чешки публицист върна Балъков на онази среща сред същите противници отпреди 18 години, когато „ лъвовете “, в чиито редици и е и Бала губят с 0:6. На запитване какви мемоари има от въпросния дуел, Бала сбито и с лека усмивка отвърна, че не помни нищо.

Чехия посреща България в петък (7 юни) от 21.45 часа на „ Дженерали “ в Прага.

„ Тръпката е характерна и забавна за мен. Няма нещо по-различно. Вече 15 години съм треньор, нямам проблеми. Надявам се да няма напрежение в тим, тъй като това е най-важно за мен в утрешния ден “, стартира Балъков.

„ Разбира се, че ще има изненади. И при нас има доста нови хора и ние желаеме нещо ново да покажем. Но в действителност футболът е еднакъв. Това, че не се познаваме добре, не значи, че ще спечелим мача. Тежък из а двата отбора мач. Надявам се въпреки всичко ние да имаме малко повече шанс “.

„ Имаме 24 футболисти с нас. Никога не съм правил и давал мнение самостоятелно за футболистите. Всички са еднообразно значими. Това дали ще стартират тримата не е моментът да споделям. Ще видите на следващия ден “.

„ Почти 99.9 % съм наясно със състава. Има още една подготовка да мине. Иначе нямам проблем със състава. Наясно съм. Когато пристигна време, ще ви го кажа “.

„ Има леки проблеми, които не са решаващи за този мач. Мога да кажа, че всички са здрави. Но въпреки всичко имаме два мача и би трябвало да внимаваме даже с леките проблеми при някои от играчите “, продължи Балъков.

„ Нямам терзания. Надявам се да мине всичко по проект, по който сме работили близо седмица. Това е малко и доста време. Нека мине мачът и тогава ще мога да ви кажа освен това “.

„ Няма никакви мемоари от това 0:6 преди 18 години сред България и Чехия “, сподели с лека усмивка селекционерът.

„ Отборът на Чехия има доста качествени и положителни футболисти. Има двама играчи в средата на терена, те са извънредно рискови. Павелка и Сучек, имат бързи играчи по бековете. Изповядват динамичен футбол. Ние би трябвало да се напаснем и да опитаме да затворим двата фланга. И Патрик Шик не на последно място. Един от топ играчите на Чехия и с него би трябвало да се съобразим. Ние обаче си имаме наша идея и се надявам повече с нея да се съобразяваме и те с нас “.

„ Стандартните обстановки са извънредно важи и в дефазнивен и нападателен проект. Не е загадка, че всеки треньор желае да стои добре в отбрана и да има благоприятни условия и в офанзива при статичните обстановки. Ако го използваме като вид, ще е доста добре, в случай че не от естествена игра би трябвало да реализираме това за което сме пристигнали. Дали треньорът на Чехия няма да желае да си спомня за този мач, дано да мине срещата. Дано имаме шанс. Този мач е значим и за нас и за тях, ще бъде от тактическо естество ще бъде тежък мач. Но отново споделям, в случай че имаме шанс и ни се получат нещата, може да се поздравим с триумф “.

„ Има доста нови състезатели и доста контузени, както и в тима на Чехия. Ние нямаме различен късмет, с изключение на да сме оптимисти. Трябва да предадем на играчите самочувствие, да създадем идея и да я предадем на играчите и желанието на играчите да реализират нещо в този мач. Това е значимо освен за тях, само че и за цяла България “

„ Мисля, че мачът е 50/50. Голяма роля ще изиграе и кой ще има по-голям заряд, кой ще желае повече успеха и шанс, несъмнено. Но може да се каже, че Чехия е любимец сега. Да се надяваме, че след мача ще може пъкъл кажем нещо друго “, продължи Балъков.

„ Надявам се да успеем да покажем най-малко малко, тъй като работихме крепко тази седмица – желая да имаме по-добро владеене на топката. Не желая да търсим непрекъснато дългите топки, игра за втора топка. Искам да играем футбол. Зависи доста и от съперникът, само че мисля, че имаме играчи, които могат да го вършат. Имам мои персонални хрумвания въз основата на съперника и желая да ги осъществявам. Определено желая тимът ми да има по-солидно топката и да основава по-опасни офанзиви и обстановки, от които могат да бъдат маркирани голове “, разяснява за край Балъков.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР