Новият наставник на ЦСКА-София Любослав Пенев говори пред клубната телевизия

...
Новият наставник на ЦСКА-София Любослав Пенев говори пред клубната телевизия
Коментари Харесай

Любо Пенев с първи думи като треньор на ЦСКА ВИДЕО

Новият ментор на ЦСКА-София Любослав Пенев приказва пред клубната телевизия по отношение на завръщането си на “Армията”. Легендата на алените разкри, че се е съгласил да се върне след напускането си преди две години, тъй като “вижда смяна в доста позитивна посока”. Също по този начин Пенев добави, че е доста сполучлив треньор и представянето на Царско село през последната година го е потвърдило.

“Отново съм си у дома. Мисля, че това е доста ясно и доста красноречиво. Какво се промени през тези две години, откакто напуснах клуба? Това, което аз виждам, е, че смяната е в доста позитивна посока и аз съм удовлетворен.

Има няколко индивида, с които работихме преди две години. Те са към момента тук. Това ни е трета подготовка за през днешния ден. Виждам доста положителни футболисти с положителни качества. По-точна оценка не мога да дам, тъй като ни следва работа, в която ще перценя действителните благоприятни условия на всеки един футболист. Не е значимо единствено треньорът да преподава. Важно е футболистите да схващат какво се преподава, какви са напътствията. Така че това е като медала - две страни - треньор и футболисти, футболисти и треньор дружно. Ние сме експерти. Моята задача е да приготвям футболистите. Те са експерти, идват на подготовка, с цел да работят и да се трудят. Но в последна сметка те са артистите, както и да го разясняваме, накъдето и да го завъртаме. Когато пристигна формалният мач, сме подготвени, преоблечени, формален екип, съдиите, обстановка… И те са хората, които дават образа и резултата от това, което се тренира”, сподели Пенев, след което разгласи за доста сполучлив треньор.

“Отбрите ми играят доста сполучливо против Лудогорец? Знам за какво ме питаш, само че не е единствено против Лудогорец. Отборите, които управлявам, играят доста сполучливо против всички тимове. И мисля, че се потвърди през последната година с Царско село. Нещата се получиха, доста, доста, доста добре. Сега ни предстоят два значими полуфинала.

От два дни съм тук, само че ще създадем всичко допустимо да се представим по най-хубавия метод. Винаги съм го казвал, само че в този момент отново ще го повторя в случай че на някой не му е ясно - аз съм от ЦСКА. ЦСКА ми е на сърце, аз съм възпитаван по този метод и в ЦСКА, и в други тимове. Задачите пред нас са постоянно да бъдем първи. Т.е. на първата среща споделих на момчетата: “целите, които ви слагам като старши треньор са първенци, купа, Европа.” Мисля, че съм задоволително явен. Пред ЦСКА стоят единствено високи цели и всеки. Който работи в ЦСКА, би трябвало да е наясно, в това число футболисти и треньори, че постоянно преследваме една и съща цел. И тя е да бъдем първи ", заключи Любо Пенев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР