Новият модел е фабрично оборудван със седем местаМракът отдавна се

...
Новият модел е фабрично оборудван със седем местаМракът отдавна се
Коментари Харесай

Господар на сигурността

Новият модел е фабрично оборудван със седем места


Мракът от дълго време се е спуснал по българските пътища. Почти всеки ден новините стартират с нещастия, почернени фамилии. Думата “сигурност ” набира все по-голяма новост и значение в българската реалност.

Какво търсят водачите? Комфорт – несъмнено. Красота – наложително. Но всичко това остава на назад във времето. На родния път към този момент се появи един същински стопанин на сигурността. Правен е в Щатите, а е роден в Япония. Премиум марката Infiniti пусна на пазара новия SUV QX60. По-различен от всички останали в своя дом, само че съчетаващ всичко най-хубаво от събратята си.
 54_1  54-4  54_3  54_2
“Моделът измежду най-важните, коио сме пускали на пазара – твърди Игор Гжеховияк, районен шеф на компанията за Централна и Източна Европа. – Той въплъщава всичко, което е типично за Infiniti. Потребителите в този регион, в това число в България, търсят подобен вид коли. ”

Infiniti QХ60 фабрично е оборудван със седем места, което разрешава прилагане на данъчен заем. Но най-важното в него е съществуването на всички най-модерни системи за сигурност, познати на автомобилния хоризонт. Камерите на QХ60 непрестанно наблюдават пътната маркировка и предизвестяват за овакантяване на лентата. Ако въпреки всичко лидерът отклони автомобила, му алармират незабавно.

Новото равнище на сигурност в този SUV е системата за рисково прекъсване. Тя блокира педала на газта и сама задейства спирачките, когато реши, че има риск от конфликт. QX60 разпознава самичък обектите, движещи се пред него или в пътната лента.

Изключително улеснение – и в градското запушване, и при отегчително каране на дълъг път, е системата за предизвестие при преден конфликт. Стане ли дистанцията прекомерно къса, тя дава светлинен и звуков знак на водача и стяга коланите. Друга оригиналност е технологията Backup Collision Intervention. Тя извършва сходна функционалност, само че при шофиране на заден ход. Infiniti QХ60 просто не дава да се блъснете. За това оказва помощ и системата за наблюдаване на “мъртвата зона ”. Има ли в “нея ” движещи се обекти, първо сигналът е светлинен, след това – звуков. Автомобилът самичък стартира “да бяга ” от удара.

Неведнъж сме изправени пред обстановка за тръгване под надолнище. За нея се грижи асистентът Hill Start Assist. Тази система държи крепко спирачките, до момента в който не бъде натиснат педалът на газта.

Infiniti QХ60 управлява деликатно спазването на отдалеченост – нещо, което доста, изключително по-млади водачи, подценяват. Системата Distance Control Assist освен следи пътя, освен предизвестява за твърди близка заплаха, само че и сама “натиска ” спирачките при потребност. Не се преценява, в случай че кракът на водача е върху газта.

QХ60 е колкото огромен, толкоз и постоянен на пътя. Дори неприятна настилка и доста завои не могат да нарушат траекторията му. Внушителните 20-инчови лети джанти го вършат още по-чувствителен и маневрен.

Догодина ще има и хибрид


262 коня и разход единствено 10,7 л/100 км


 54_3 Новият модел на Infiniti e оборудван с 3,5-литров V6 мотор, който “изтисква ” до последната капка горивото. Мощността му е 262 конски сили, а разходът за тях – едвам 10,7 л/100 км. Автомобилът набира от 0 до 100 км/ч за 8,3 секунди.

До дясната ръка на водача има бутон, с който се сменят четири разнообразни режима на шофиране. Изберете ли ECO, то автомобилът самичък не разрешава прекомерно мощно натискане на газта. А тогава разходът спада.
Другите режими са “стандартен ”, който е присъщ за делнични пътувания. Искате ли по-агресивно държание, за вас е “Спорт ”. А извънредно скъп за идните зимни условия е “Режим на сняг ”.
Следващата година Infiniti ще пусне и хибриден вид на QX60.

Пример за фамилен автомобил


Всеки пасажер може да си настройва температурата

 54_2 Infiniti QХ60 е същински образец за фамилен автомобил. От третия ред, най-често употребен от деца, има панорамна панорама към пътя. Седалките на втория могат да се реалокират или прегънат с една ръка, даже с инсталирано детско столче там. Трябва ви място за огромен багаж?Проблеми няма. В взаимозависимост от потребностите пространство се отваря с пренасяне или изцяло прегъване на седалките. Ако е „ липсващ “ третият ред, размерът на багажника е 1147 литра. А в случай че го няма и вторият, то пространството набъбва до 2158 л.

Разни хора, всякакви „ климатични пояси “. Системата за тризонов автоматизиран температурен надзор с микрофилтър разрешава на всеки пътник да сътвори своя зона. Шофьорът и спътникът му управляват градусите от арматурното табло, а тези зад тях – от подпора.

В задната част на предните седалки има монитори, на които всеки самостоятелно може да гледа, каквото пожелае. Навигационният екран е изцяло самостоятелен от тях.

Акустичната система Bose с мощ 358W включва 15 високоговорителя и 2 суббуфера. Звукът в кабината е напълно реален, а този от пътя и вятъра остава някъде извън.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР