Новият министър на културата на Северна Македония – Бисера Костадинова-Стойчевска,

...
Новият министър на културата на Северна Македония – Бисера Костадинова-Стойчевска,
Коментари Харесай

Македонският министър на културата идва в Пловдив през май

Новият министър на културата на Северна Македония – Бисера Костадинова-Стойчевска, одобри на драго сърце поканата да открие 5-ото издание на Международния фестивал на поезията ОРФЕЙ-Пловдив 2022 през месец май.

Бисера, която е англицист и учител в университета в Битоля, е част от формалната делегация на премиера на югозападната ни съседка Димитър Ковачевски, чието двудневно публично посещаване в София стартира през днешния ден в 16 часа.

Два часа по-рано министърът на културата се срещна  в Културно-информационния център на РСМ в София с стеснен кръг културни дейци – българи и македонци, 12 на брой.

Тя одобри поканата да е формален посетител на „ОРФЕЙ – ПЛОВДИВ“ 2022 от шефа на фестивала, поета и писателя Антон Баев.

В тазгодишното издание на най-значимия поетически фестивал у нас вземат участие поети от Грузия, Русия, Турция, Индия, Аржентина, Хърватия, Италия, Северна Македония и България.

Моята задача, въпреки да съм министър единствено на няколко дни, е да направя всичко допустимо да надградим съдействието сред България и Северна Македония в региона на културата без значение от това по какъв начин ще се схващат политиците от двете страни. Културата е пиедестал и тя е обща, сподели Бисера Костадинова-Стойчевска.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР