Новият Mеgane E-TECH Electric проправя пътя към въглеродно неутралната мобилност:

...
Новият Mеgane E-TECH Electric проправя пътя към въглеродно неутралната мобилност:
Коментари Харесай

ВЪЗДЕЙСТВИЕ ВЪРХУ ОКОЛНАТА СРЕДА: MЕGANE E-TECH ELECTRIC ПРОПРАВЯ ПЪТЯ

Новият Mеgane E-TECH Electric проправя пътя към въглеродно неутралната подвижност: с нулеви излъчвания на пътя, създаден с потреблението на рециклирани материали, с втори живот за батерията и елементарно рециклируем в края на виталния си цикъл. Този автомобил от „ Новата вълна “ на Renault въплъщава главните провокации на съвремието. Толкова новаторски, колкото и екосъобразен, новият Megane E-TECH Electric отразява уговорката на Renault да играе дейна роля в екологичния преход и оказва помощ на Групата да реализира задачата си за въглероден неутралитет в Европа до 2040 година Куентин, специалист екология в отдел Проектиране на материали, споделя историята на основания с негова помощ „ зелен “ автомобил.

Задачата на Куентин е предлагането на материали при проектирането на коли, които да преодоляват главните публични и екологични провокации, формиращи всекидневието ни и чертаещи бъдещето ни. Експертът по екология в отдел Проектиране на материали в Renault е във вихъра си, работейки върху новия Megane E-TECH Electric – модел, който показва по какъв начин тактиката на компанията e фокусирана повече от всеки път върху екологичните проблеми. Подход към дизайна, който стартира преди 30 години с потреблението на рециклирани материали за производството на коли и който в този момент набира скорост, придобивайки напълно ново измерение. Екосистемите за доставки и произвеждане се проектират и преработват да бъдат по-неразривно свързани с кръговите стопански системи, като по този метод понижават въглеродния отпечатък на автомобила доста преди да излезе на пътя. Местни източници, виновни снабдители, рециклирани материали: това проправя пътя към ново бъдеще на устойчива подвижност.

Новият Mеgane E-TECH Electric е планиран през цялото време с мисъл за кръговата стопанска система. Сглобяван във Франция, в завода в Дуе, този електромобил отразява уговорката на Групата за опазване на първичните запаси посредством локално произвеждане и задълбочена работа с снабдители и рециклиращи компании както надолу, по този начин и нагоре по веригата. Куентин, специалист екология в отдел Проектиране на материали

ОТГОВОРНО ПРОИЗВОДСТВО

Новият Mеgane E-TECH Electric се сглобява в Северна Франция. Всеки ден стотици коли минават през индустриалните линии в завода в Дуе в центъра ElectriCity. Разчитайки на вериги за доставки, които са допустимо най-местни и употребяващи допустимо най-вече рециклирани материали, моделът въплъщава главните полезности на виновното произвеждане. 70% от общата му маса е от локални източници в Европа.

Всичко от вътрешната страна на открито е проектирано да усъвършенства потреблението на ресурсите. Например за редица елементи на каросерията е употребен алуминий. Този олекотен материал спомага за понижаване на общата маса и по този начин усилва пробега на автомобила. Но това значи също, че веригата на доставки може да бъде в допълнение усъвършенствана - при потреблението част от останалия материал може да се рециклира назад в индустриалния развой. Как? При щамповане на ламарината, когато обособени елементи се изрязват от алуминиевите листове, всички отрязъци се изпращат назад на първичния снабдител, вместо да бъдат изхвърлени. След като бъдат сортирани, смачкани и моделирани, те се връщат назад в завода, с цел да бъдат пресовани в още елементи. Този стеснен, затворен кръг на преработване спомага за понижаване на въглеродния отпечатък от производството и обезпечава задоволително материални ресурси.

Алуминиевите отрязъци съставляват към 40% от размерите, употребявани за щамповане на части. Благодарение на тяхното 100% преработване, ние реализираме кръгова стопанска система, като в същото време поддържаме качеството на материала. Правим цялостен затворен цикъл, който е екосъобразен и стопански преференциален! Фабрис, специалист преработване в Renault Group

РЕЦИКЛИРАНИТЕ МАТЕРИАЛИ ЗАЕМАТ ОСНОВНО МЯСТО НА БОРДА

В автомобила доста елементи като арматурното табло, централната подпора, подглавниците и мокетните стелки са направени с потребление на рециклирани материали. Всеки автомобил съдържа 28 кг рециклирана пластмаса. Това в допълнение оказва помощ на компанията да реализира задачите си във връзка с понижаване на въглеродния отпечатък. До 2030 година Renault Group цели да употребява 33% рециклирани материали в своите коли.

Моята роля е да дефинира кои материали имат допустимо минимален отпечатък и да разширя гамата от рециклирани материали. В новия Mеgane E-TECH Electric има 20% повече рециклирана пластмаса спрямо Renault ZOE. Куентин, специалист екология в Проектиране на материали

НАД 90% РЕЦИКЛИРУЕМ

Новият Mеgane E-TECH Electric издига своята упоритост във връзка с екологията още по-високо, като проправя пътя за нови, обещаващи планове като такива, свързани с преработването на материали и метали, употребявани за произвеждане на батериите. Тези рециклирани елементи един ден ще се употребяват за производството на нови акумулатори в гигазавода в Дуе, който ще отвори порти през 2024 година

Новият Mеgane E-TECH Electric е 90% рециклируем*. Така той бележи началото на нова епоха на по-сериозни задължения и по-голяма отговорност; привилегия за Куентин, за който работата дава отговор на личните му идеали.

*Източник: www.renault.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР