Новият Макларън Artura ще коства на компанията повече от очакваното.

...
Новият Макларън Artura ще коства на компанията повече от очакваното.
Коментари Харесай

Макларън продаде исторически автомобили за $123 млн.

Новият Макларън Artura ще коства на компанията повече от предстоящото. Британският производител на суперколи беше заставен да продаде част от историческата си сбирка коли, с цел да набере спомагателен капитал за " избрани механически усъвършенствания на Arture ".

Според годишния отчет на компанията за 2021 година, сбирката се състои от 54 редки автомобила от Формула 1, както и редки суперколи. От Макларън не оповестяват кои и какъв брой тъкмо коли са продадени.

Финансовото издание осведоми, че те са продадени на главния акционер в компанията, за набирането на спомагателни средства за подобренията по Artura.

Суверенният фонд на Бахрейн - Mumtalakat Holding, който има 60% от компанията, е превел сумата от 123 млн. $ против предоставените му коли.

Говорител на МакЛарън удостовери продажбата на колите, без да прецизира броя им, както и елементи към договорката.

Преди време от английската компания оповестиха, че понякога продават коли от своята сбирка.

МакЛарън разгласи загуба от 249 млн. $ за деветмесечието на актуалната година по отношение на 85 млн. $ за същия интервал година по-рано.

Финансирането от страна на Mumtalakat Holding идва единствено няколко месеца, откакто капиталовите компании Ares Management Corporation и саудитският капиталов фонд PIF записаха преференциални акции против 153 млн. $.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР