Новият коронавирус може никога да не изчезне и населението по

...
Новият коронавирус може никога да не изчезне и населението по
Коментари Харесай

СЗО: Коронавирусът може да остане завинаги, човечеството да се учи да живее с него


Новият ковид може в никакъв случай да не изчезне и популацията по света ще би трябвало да се научи да живее с него, предизвести Световната здравна организация (СЗО), съобщи БГНЕС.

Тъй като някои страни по света стартират последователно да облекчават рестриктивните мерки, наложени в опит да спрат разпространяването на ковид, СЗО съобщи, че той в никакъв случай няма да бъде премахнат напълно.

Вирусът за пръв път се появи в Ухан в Китай в края на предходната година и от този момент болести повече от 4,2 милиона души и умъртви близо 300 000 по целия свят.

“Имаме нов вирус, който навлиза в човешката популация за първи път и по тази причина е доста мъчно да се планува по кое време ще надделеем над него ”, съобщи Майкъл Райън, шеф на СЗО за изключителни обстановки. “Този вирус може да се трансформира в още един ендемичен вирус в нашите общности и този вирус може в никакъв случай да не изчезне ”, сподели той на виртуална конференция в Женева.

“ХИВ не си е тръгнал, само че ние се примирихме с вируса ”, добави Райън.

Повече от половината от човечеството е сложено под някаква форма на обсада от началото на рецесията с ковид. Но СЗО предизвести, че няма метод да се подсигурява, че облекчаването на рестриктивните мерки няма да провокира втора вълна от инфекции.

Райън добави, че има “дълъг, дълъг път ” по пътя към връщане към естественото, настоявайки страните да поддържат курса.

“Има някакво вълшебно мислене, че блокадите работят съвършено и че премахването им ще свърши чудесно. И двете са цялостни с рискове ”, сподели ирландският епидемиолог.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР