Новият Kia ProCeed демонстрира зашеметяващ дизайн в комбинация от обширно

...
Новият Kia ProCeed демонстрира зашеметяващ дизайн в комбинация от обширно
Коментари Харесай

Kia представи новия ProCeed

Новият Kia ProCeed показва замайващ дизайн в композиция от обстойно вътрешно пространство. Моделът беше показан директно преди европейския си дебют на автосалона в Париж. Продажбите за Европа ще стартират от началото на 2019 година Директорът на Kia за Европа Емилио Ерера съобщи, че ProCeed ще се предлага с невижданата за марката гаранция от 7 години или 150 000 км.

Наследявайки името си от втората генерация Kia pro_cee’d – купе с три порти, новият модел е планиран и създаден в Европа от европейските екипи за дизайн във Франкфурт, Германия и ще се създава в завода на марката в Жилина, Словакия, дружно с Kia Ceed и Ceed Sportswagon, осъществили своята премиера по-рано тази година.


Следвайки дръзновен дизайн и инженерни решения, които го вършат най-спортния член в фамилията на новия Ceed, Kia ProCeed ще се предлага във версия GT Line.

Дизайн

Новият Kia ProCeed съставлява опция на обичайния хечбек с три порти и комбинира своите внушителни пропорции с стилен модел. По-нисък и по-дълъг от хечбека с пет порти и от версията Sportswagon, ProCeed съчетава удивителнa визия с функционалност, без аналог в сегмента на фамилните коли.

Подобно на Ceed предната част на модела следва прецизни издължени форми с инкорпорирани LED дневни светлини във формата на ледени кубчета, които наподобяват версиите GT и GT Line. ProCeed резервира същата ширина от 1 800 мм на хечбека Ceed с пет порти, само че се характеризира със характерен дизайн на предната ризница.

Вдъхновена от оформлението на концептуалната разработка, задната част на новия ProCeed е това, което изцяло я отличава от останалите модели в гамата на Ceed. Широката задна ризница придава на автомобила спортна стойка в композиция от двойни ауспухови тръби за моделите GT и GT Line, които покачват възприятието за динамичност и спортно държание. Името на ProCeed е инкростирано във вратата на багажника, под задните LED светлини, които се простират по цялата ширина на задната врата.



При лансирането си новият ProCeed ще бъде наличен в 10 екстериорни цвята. Клиентите на ProCeed GT Line могат да избират сред 17'' или 18'' алуминиеви джанти, до момента в който моделите ProCeed GT общоприетоо са оборудвани с 18'' джанти.

Интериорен дизайн

Подобно на останалите представители от семейство Ceed, купето на ProCeed има ергономичен дизайн.

Редица интериорни промени акцентират по-спортната атмосфера в купето на новия ProCeed. Облицованият в сиво таван при Ceed и Ceed Sportswagon е сменен с черна oбшивка, а праговете на вратите са покрити с железни орнаменти. ProCeed общоприетоо е оборудван с D-образен волан, а при моделите със скоростна кутия с два съединителя, лидерът може да сменя предавките с " пера " на кормилото от алуминиева сплав.



Платформата на ProCeed e в основата на ефикасната конструкция на автомобила, което обезпечава удобно пространство на всички пасажери в автомобила. За пасажерите на задните места по-ниската, спрямо моделите Ceed и Sportswagon, hip-точка компенсира резултата от скосената линия на покрива, като основава повече място за главата и краката.

ProCeed предлага повече място за багаж от конкурентни стандартни компактни комби модели - и даже за аналогични модели от по-високите класове. С потенциал от 594 литра (по VDA) багажникът на ProCeed е с 50% по-голям от този на хечбека Ceed.
Управление
ProCeed е планиран и създаден извънредно за автомобилните консуматори на Стария континент под управлението на Алберт Бирман, президент на отдела за проби и high-performance разработки на Kia. Шестте месеца спомагателни тествания усъвършенстват още повече държанието на автомобила при завиване и неговата непоклатимост, както и сцеплението и по-бързите реакции на кормилното ръководство. Това е реализирано с потреблението на по-твърди предни и задни пружини, с цел да се усили контролът на каросерията и да се подобрят реакциите при команди от кормилото.

Задвижване

ProCeed GT ще се предлага с избор от три мотора. Бензиновите модификации включват известния 1л T-GDi мотор (турбомотор с непосредствено впръскване) със 120 кс и оптимален въртящ миг от 172 Нм. Най-мощният мотор на версиите GT Line е новият 1.4л T-GDi мотор, който генерира 140 кс. Турбокомпресорът на мотора подсигурява, че неговият оптимален въртящ миг от 242 Нм е разполагаем в необятния диапазон от 1 500 до 3 200 об/мин, което го прави извънредно чевръст при разнородни условия на шофиране. И двата мотора са оборудвани с бензинов филтър за твърди частици за понижаване на излъчванията и са комбинирани общоприетоо с шестстепенна ръчна трансмисия, а 1.4л T-GDi може да бъде окомплкетован и със седемстепенна скоростна кутия с два съединителя.



Потенциалните клиенти на новия модел могат да заложат и на високоефективен нов 1.6л дизелов Smartstream CRDi мотор. Новата философия на задвижването Smartstream на Kia има за цел да понижи потреблението на гориво и да редуцира равнището на нездравословните излъчвания. 1.6л дизелов мотор на Ceed и ProCeed е първият и най-екологичен дизелов мотор Smartstream, разработван от корейския производител до в този момент.

С мощ от 136 кс новият 1.6л мотор Smartstream може да бъде смесен с шестстепенна ръчна трансмисия или със седемстепенна с два съединителя. Моторът генерира 280 Нм с ръчната трансмисия и 320 Нм при седемстепенната скоростна кутия с двоен съединител. Проектиран да надвишава по-строгите условия от най-новия стандарт Euro 6d TEMP, моторът Smartstream употребява технологията Selective Catalytic Reduction (SCR), с цел да редуцира доста излъчванията. Така новият мотор отделя по-малко въглероден диоксид, фини прахови частици и NOx спрямо по-стари дизелови мотори на Kia.

ProCeed GT се задвижва и от 1.6л T-GDi мотор, еднакъв с този в новия Ceed GT. С 204 кс и 265 Нм този мотор е най-мощният мотор в гамата. При новите ProCeed GT и Ceed GT също за пръв път се вкарва новата седемстепенната скоростна кутия с два съединителя на Kia, която разрешава бързо превключване на предавките.

Технологии и сигурност

Инфоразвлекателната система с плаващ екран се предлага със 7-инчова аудиосистема с тъчскрийн или 8-инчова навигационна система с тъчскрийн и Kia Connected Services. Системата разрешава цялостна интеграция на смарт телефон. Потребителите могат да поръчат и мощна аудиосистема JBL Premium. Стандартното съоръжение включва цялостна интеграция на Bluetooth смарт телефони, автоматизирани светлини и безключов достъп.

Като алтернатива новият Ceed ще предлага и отопляемо предно стъкло. Тази технология се появява за първи път в автомобил на Kia и дейно отстрани скреж, лед и изпотяване на предното стъкло единствено с натискането на един бутон. Безжично зарядно устройство за смарт телефон, отопляеми и вентилирани предни седалки и отопляеми задни седалки също са разполагаем на пасажерите в новия модел.

В допълнение към шестте общоприети въздушни възглавници на автомобила, усъвършенстваните технологии за подкрепяне на лидера усъвършенстват отбраната на пасажерите, употребявайки системи за дейна сигурност. Стандартните технологии за сигурност включват автоматизирано ръководство на дългите светлини, предизвестие за бдителността на лидера, помощник за поддържане на траекторията в лентата на придвижване и помощник за отбягване на възможен преден конфликт.

ProCeed се предлага със система за предизвестие при несъзнателно овакантяване на пътната лента (Lane Following Assist), която в действителност към този момент съставлява технология за самостоятелно шофиране от второ равнище. Функцията Lane Following Assist наблюдава транспортните средства, участващи в придвижването, записва подобаващи свободни пространства в прилежащите пътни ленти, в които автомобилът би могъл да премине безвредно. Тя разпознава пътната маркирова, като по този метод поддържа траекторията на Ceed в пътното платно, управлява ускорението, прекъсването и ръководството според от колоната транспортни средства пред автомобила. Системата употребява външни датчици, с цел да поддържа безвредна отдалеченост по отношение на транспортното средство начело и оперира в скоростен диапазон от 0 до 180 км/ч.

Допълнително наличните технологии включват образован круиз надзор (Smart Cruise Control) с помощник за тръгване и прекъсване, система за предизвестие при съществуване на автомобил в мъртвата зона (Blind Spot Collision Warning), функционалност за сигнализация при пресичащи откъм гърба коли (Rear Cross-Traffic Collision Warning), система за автоматизирано паркиране (Smart Parking Assist) и доловими посредством досег предупредителни сигнали, предавани от кормилото при заплаха от преден конфликт.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР