Новият кандидат на Франция за еврокомисар Тиери Брьотон предприе радикална

...
Новият кандидат на Франция за еврокомисар Тиери Брьотон предприе радикална
Коментари Харесай

Френският кандидат за комисар предприел радикални мерки преди оценката на ЕП

Новият претендент на Франция за еврокомисар Тиери Брьотон предприе радикална стъпка преди чуването в Европейския парламент. Това заяви представител на новоизбрания ръководител на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Брьотон е продал всичките си дялове в сдружения и е напуснал ръководството на всички организации, с които до момента е бил обвързван. Той е подхванал този ход, с цел да няма никакви подозрения измежду евродепутатите, които следва да изслушат Брьотон, разясни представителят. По неговите думи професионалното минало на Брьотон ще бъде единствено от изгода, в случай че бъде одобрен за еврокомисар.

Говорителят посочи в отговор на въпрос, че Лондон към момента не е изпратил предложение за английски комисар. Фон дер Лайен чака Англия да извърши отговорностите си допустимо най-бързо, добави представителят.

Досега Фон дер Лайен и Екологичен потенциал отхвърлиха няколко претенденти за комисари от Румъния, Унгария и Франция. Първият френски претендент Силви Гулар отпадна след две чувания пред евродепутатите.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР