Новият Jaguar XE 300 SPORT направи своя дебют, като постави

...
Новият Jaguar XE 300 SPORT направи своя дебют, като постави
Коментари Харесай

Jaguar XE 300 SPORT спечели любопитно състезание

Новият Jaguar XE 300 SPORT направи своя дебют, като сложи незабравим връх за обиколка. Новата версия на спортния седан стана първият автомобил, приключил скоростна обиколка на най-дългата изкуствена ледена писта навън в света – във Flevonice в Холандия, като за задачата трябваше да победи кънкьор - златeн медалист в Зимните олимпийски игри и надлежно да запише връх за време.


Срещу английския модел се изпревари унгарският играч Шандор Лю, който записа време от 4 минути и 4 секунди. В същото време приятелката на Лю – английската кънки-бегачка Елис Кристи, седна до лидера на автомобила Шон Хоу, който на собствен ред съумя да завърти обиколка за 3 минути и 3 секунди, развивайки междинна скорост от 59 км/ч.
Новият Jaguar 300 SPORT е оборудван с усъвършенствания 2,0-литров бензинов мотор Ingenium, разрастващ мощ от 300 к.с. и оптимален нъртящ миг от 400 Нм. Моторът разрешава на XE да развие 0 до 100 км/ч за 5,7 секунди. Агрегатът е оборудван с нов филтър за твърди частици, който го прави още по-екологичен. При естествени условия на шофиране уловените частици се окисляват в CO2 и филтърът се регенерира, щом лидерът вдигне крайник от педала на газта.


Всички коли от серията 300 SPORT, която включва и версия на модела XF, съдържат неповторими елементи в цвят Dark Satin Grey, в това число на страничните огледала, задния спойлер и рамката на предната решетка. Отличителните 19- или 20-инчови джанти са с покритие Satin Technical Grey и са извънредни за специфичното издание. Клиентите могат да избират от три екстериорни цвята: Yulong White, Indus Silver и Santorini Black, като XE се предлага и в цвят Caldera Red.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР