Новият изпълнителен директор Кристиан Севинг беше посрещнат с големи надежди

...
Новият изпълнителен директор Кристиан Севинг беше посрещнат с големи надежди
Коментари Харесай

Deutsche Bank е прехвърлила погрешно 35 млрд. долара

Новият изпълнителен шеф Кристиан Севинг беше посрещнат с огромни очаквания при встъпването си в служба на гала в централата на Deutsche Bank.

Сумата на прехвърлянето е по-голяма от пазарната стойност на Deutsche Bank. Още по тематиката
Смяна на върха в Deutsche Bank

Главният изпълнителен шеф Джон Краян беше отхвърлен предварително, а на негово място застава Кристиан Севинг, който отговаряше за банкирането на дребно
10 апр 2018
Deutsche Bank търси заместител на Джон Краян

Най-голямата немска банка се е свързала с управител от Goldman Sachs за поста основен изпълнителен шеф
27 мар 2018
Deutsche Bank ще прави IPO на поделението си за ръководство на активи
26 фев 2018
Deutsche Bank загатна за редуциране на хиляди чиновници

Инвеститорите не престават да са сериозни към изпълнителния шеф Джон Краян
8 ное 2017 Deutsche Bank изпитва компликации през последните месеци, само че един от последните случаи към немската финансова компания е меко казано загадъчен. Преди към месец Deutsche Bank е трансферирала случайно 35 милиарда $ в сметката на Deutsche Boerse при рутинно разплащане. От най-голямата немска банка разясниха, че сумата на транзакцията е трябвало да бъде доста по-ниска, като са реагирали бързо, с цел да поправят грешката си, написа Bloоmberg.

Всичко това се е случило през последните седмици от ръководството на към този момент някогашния изпълнителен шеф на Deutsche Bank – Джон Краян. Въпреки бързата реакция на компанията обстановката поражда редица въпроси по отношение на ръководството на риска и процесите за надзор. Преди отдръпването си Краян се похвали точно с подобряването на качеството в тези категории.

Реакцията на Deutsche Bank

Чарли Оливър, представител в Deutsche Bank, разяснява, че това се e случило в резултат на " оперативна неточност " по време на интервенции с Deutsche Boerse. " Грешката е била разпозната в границите на няколко минути и след това е била отстранена ", изясни Оливър.

Това се случва на фона на осъществените рокади на върха в немската група. Освен това тя работи на загуба за трета поредна година и е изправена пред засиления надзор на регулаторите. Краян, който заемаше поста на изпълнителен шеф на финансовата компания през последните 3 години, съобщи при започване на 2018 година, че банката е достигнала до края на първия стадий от програмата за преструктуриране, която планува увеличението на оперативните системи от 35 на 42 и повишени равнища на вътрешен надзор.

След появилата се информация за инцидентния трансфер акциите на Deutsche Bank намалиха цената си с 0.8%. От началото на годината книжата на групата са поевтинели с 27%.

Какво считат експертите

Дийтер Хайн, анализатор в Fairesearch, разяснява, че осъществяването на трансфер в такива размери по неточност демонстрира неспособността на банката да управлява процесите съответно. " Подобен случай показва, че проблемите на банката са огромни и не могат да бъдат поправени в кратковременен проект. Изглежда, че Краян не си е извършил задачата вярно ", твърди Хайн.

Подобна нередовност е трябвало да бъде засечена от вътрешната система за сигурност, известна още и като " капан за мечки ", изясняват експерти. Системата е била конфигурирана през 2014 година след вътрешен одит на банката. Освен това експертите означават, че сумата от 35 милиарда $ е необикновена, защото е по-висока от пазарната оценка на Deutsche Bank, чиято стойност е 24 милиарда евро.

Анализаторите считат, че ръководството на новоизбрания изпълнителен шеф Кристиан Севинг основава неустановеност и поражда въпроси по отношение на бъдещата посока на банката, изключително за бизнеса с капиталово банкиране, който регистрира слаби резултати. Освен това сериозният спад на цената на котировките на Deutsche Bank ускорява недоволството измежду вложителите. DBKD Quotes by TradingView
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР