Новият икономически министър Кирил Петков веднага привлече медийното и общественото

...
Новият икономически министър Кирил Петков веднага привлече медийното и общественото
Коментари Харесай

Жената на новия икономически министър - звезда от Мастършеф

Новият стопански министър Кирил Петков незабавно притегли медийното и публичното внимание с впечатляващата си биография и обучение от " Харвард ", дарителските акции за близо милион лв., нововъведенията в биологията и имунологията и декларираните цивилен позиции. Още по-интересен обаче е персоналният живот на служебния стопански началник, прясно встъпил в служба в сряда, написа Lupa.bg.

Съпругата на Петков се оказа звезда от кулинарното риалити шоу " Мастършеф " от минал сезон. Линда Петкова стана известна с истинските си предписания за десерти без глутен - обичани на топшефката Силвена Роу, само че се издъни с приготвлението на паста и по този начин след единствено няколко епизода напусна кухнята за експерти.



Канадката обаче развива сполучлив бизнес със сладкарницата си в топ центъра на София, в която подготвя торти, сладкиши и... безглутенови козунаци, чиято цена не е 72 лв..

Линда и трите ѝ деца от икономическия министър страдат от глутенова нетърпимост. Цьолиакията стана изключително известно положение в последните години, въпреки медици по света да предизвестяват, че в действителност става въпрос за свръхдиагностициране.

Глутенът поврежда ганглиите или дребните власинки, които образуват абсорбиращата част на тънкото черво. Когато те се повредят, те умират и вътрешната стена на чревния тракт става доста гладка. Това понижава повърхността на тънкото черво и затова и времето, за което се всмукват веществата. За глутеново непоносимите, каквато е и госпожа Петкова, това значи диета за цялостен живот.

В същото време министърът цяла година популяризира пробиотика, основан от неговия екип биолози дружно с алерголози и имунолози от ранга на проф. Богдан Петрунов, като се твърди, че бори даже COVID-19 и имуностимулира по този начин, че да се предотврати настъпването на цитокинова стихия - главен провинен за смъртните случаи от инфекцията.

Линда приказва съвършен български, фаворитка е на публиката поради лъчезарното си държание и необятната усмивка, а клиентите ѝ настояват, че прави божествена торта от манго. И тя, както брачна половинка си, е гласоподавател на " Да, България ", като обявява политически пристрастия свободно във Фейсбук.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР