Новият ID.3 постигна най-високата възможна оценка от пет звезди в

...
Новият ID.3 постигна най-високата възможна оценка от пет звезди в
Коментари Харесай

Отлична оценка за ID.3 – пет звезди в теста за безопасност Euro NCAP

Новият ID.3 реализира най-високата допустима оценка от пет звезди в теста за сигурност Euro NCAP (European New Car Assessment Programme). Специалистите в областта на сигурността дадоха на първия автомобил, употребяващ новата модулна платформа за коли с електрическо задвижване МЕВ доста високи оценки по всеки един от критериите в теста – за отбраната на възрастните пасажери, на децата в автомобила и на застрашените участници в пътното придвижване, както и във връзка с асистиращите системи за обезпечаване на сигурността в новия модел.

" Тази висока оценка е доста огромен триумф за целия ID. екип в компанията “, показа своето удовлетворение виновният за развойната активност член на управителния съвет на марката Volkswagen доктор Франк Велш. „ Високото равнище на сигурност в нашите коли постоянно е било първокачествен приоритет и надлежно е неотменима част от концепцията на MEB през цялото време. Сега ID.3 показва това по впечатляващ метод със своята оптималната оценка от 5 звезди. "

Оценката на отбраната на възрастните пасажери се основава на редица критерии, включващи държание при преден удар, непряк конфликт и проби за резултата на „ камшичния удар”. На основата на тези тествания и на оценката на плануваните ограничения във връзка с ефикасните и безвредни дейности за изваждане и избавяне на пасажерите, ID.3 е постигнал оценка от 87% в равнището на отбрана на лидера и възрастните пасажери в купето. Нивото на отбрана на децата, пътуващи в новия електрически модел е още по-високо и съгласно експертите доближава 89%.

Тази оценка се основава на три основни аспекта - в допълнение към отбраната, обезпечена от системите за обезопасяване на децата при положение на преден или непряк удар, специалистите обръщат особено внимание и правят оценка също опцията за инсталиране на детски столчета с разнообразни размери и от разнообразни категории, както и оборудването, което автомобилът предлага за обезпечаване на безвредно пътешестване на деца.

В допълнение на отбраната на пасажерите в автомобила, Euro NCAP подлага на проучване и оценка и способността на системата за автоматизирано спешно прекъсване (AEB) да отбрани дейно другите уязвими участници в пътното придвижване като пешеходци и велосипедисти при заплаха от евентуален конфликт. При образуване на оценката експертите на Euro NCAP отдават огромно значение и на другите други асистиращи системи, включени в общоприетото съоръжение на съответния модел. Едно от позитивните неща при ID.3 е фактът, че във всички равнища на съоръжение при него се оферират общоприетоо както помощник за поддържане на лентата „ Lane Assist “, по този начин и система за асистенция при спешно прекъсване „ Front Assist “.

За първи път във Volkswagen , в общоприетото съоръжение на новия ID.3 е включена така наречен централна въздушна възглавница за отбрана на пасажерите на предните седалки. Благодарение на нея може да бъде предотвратена да вземем за пример евентуалната опция за рисков контакт сред главите на лидера и пасажера начело при положение на непряк конфликт.

Като опция за в допълнение съоръжение Volkswagen предлага при новия ID.3 още асистиращи системи от висок клас – една от тях е адаптивният темпомат ACC с превантивно различаване на рестриктивните мерки на скоростта. Асистиращата система Travel Assist на собствен ред разрешава асистирано шофиране със скорост на придвижване до 160 км/ч. Асистиращите системи за придвижване в запушване Traffic Jam Аssist, датчикът за следене на „ мъртвите зони” (Blind Spot) в полезрението на лидера с функционалност за предизвестие за напречен трафик зад автомобила Rear Traffic Alert, асистентът за незабавни случаи Emergency Assist и асистиращата система за паркиране Park Assist също способстват за безвредното и умерено пътешестване.

С постигнатата оптималната оценка от пет звезди, ID.3 продължава сполучливото показване на марката Volkswagen в тестоивете Euro NCAP - неотдавна новите Golf и T-Cross също реализираха най-високата оценка за сигурност. Европейската стратегия за оценка на сигурността на новите коли (Euro NCAP) се употребява за справедлив и непоколебим индикатор за равнището на сигурността на новите коли от 1997 година насам и дава на потребителите настояща информация за сигурността на най-популярните нови модели на автомобилния пазар. През последните години изпитателните процедури и условията във връзка с включените в общоприетото съоръжение асистиращи системи и ограничения за пасивна сигурност бяха затегнати.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР