Новият германски вътрешен министър Хорст Зеехофер поиска отмяна на Шенгенското

...
Новият германски вътрешен министър Хорст Зеехофер поиска отмяна на Шенгенското
Коментари Харесай

Берлин иска отмяна на Шенген и контрол по всички граници в ЕС


Новият немски вътрешен министър Хорст Зеехофер изиска анулация на Шенгенското съглашение, оповестяват медии в Германия. Контролът по вътрешните граници би трябвало да продължи, до момента в който Европейски Съюз не съумее да опази външните си граници, съобщи министърът в изявление за неделното издание на вестник " Ди Велт ", съобщи КРОСС.

Според баварския политик граничният надзор по границите на Германия даже би трябвало да се ускори. Гранична полиция има и други функционалности, с изключение на да отблъсква незаконни мигранти, съобщи Зеехофер. Европейски Съюз упорства, контролът по вътрешните граници в Шенгенската зона, който бе въведен като изключителна мярка през 2015 година, да бъде анулиран през май.

Австрийският канцлер Себастиан Курц съобщи тази седмица по време на визитата си в София, че инспекциите би трябвало да продължат, до момента в който не се подсигурява сигурността по външните граници на Евросъюза. Освен Германия и Австрия, граничен надзор вкараха още Дания, Швеция и Норвегия, макар че не е член на Европейски Съюз, само че е част от Шенгенското съглашение.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР