Новият германски вътрешен министър Хорст Зеехофер поиска отмяна на Шенгенското

...
Новият германски вътрешен министър Хорст Зеехофер поиска отмяна на Шенгенското
Коментари Харесай

Зеехофер иска отмяна на Шенген

Новият немски вътрешен министър Хорст Зеехофер изиска анулация на Шенгенското съглашение, оповестяват медии в Германия. Контролът по вътрешните граници би трябвало да продължи, до момента в който Европейски Съюз не съумее да опази външните си граници, съобщи министърът в изявление за неделното издание на вестник „ Ди Велт ".

Според баварския политик граничният надзор по границите на Германия даже би трябвало да се ускори. Гранична полиция има и други функционалности, с изключение на да отблъсква незаконни мигранти, съобщи Зеехофер. Европейски Съюз упорства, контролът по вътрешните граници в Шенгенската зона, който бе въведен като изключителна мярка през 2015 година, да бъде анулиран през май.

Австрийският канцлер Себастиан Курц съобщи тази седмица в София, че инспекциите би трябвало да продължат, до момента в който не се подсигурява сигурността по външните граници на Евросъюза.

Освен Германия и Австрия, граничен надзор вкараха и Дания, Швеция и Норвегия, която не е член на Европейски Съюз, само че е част от Шенгенското съглашение.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР