Новият филм на Роман Полански дава старт на петото юбилейно

...
Новият филм на Роман Полански дава старт на петото юбилейно
Коментари Харесай

Филм на Роман Полански открива CineLibri 2019

Новият филм на Роман Полански дава старт на петото юбилейно издание на интернационалния кино-литературен фестивал CineLibri! Тържествената гала по откриването ще се състои на 5 октомври в зала 1 на НДК от 19:00 ч. и ще бъде съпроводена с галактически акустичен пърформънс на Мила Робърт, публично показване на програмата и гостите на фестивала.

Копродукцията на Франция и Италия „ Офицер и шпионин”, акомодация по бестселъра на Робърт Харис, чиито книги са преведени на 37 езика, ще бъде показана у нас след формалната си премиера в границите на 76-ото издание на кинофестивала във Венеция. На процедура това ще бъде второто лъчение на кино лентата в света. Появата на Полански във Венеция за следващ път разбуни духовете и провокира полярни реакции, само че това не попречи на кино лентата да влезе в конкурсната стратегия и да отнесе номинация за „ Златен лъв”. Полско-френският режисьор, сценарист и продуцент от еврейски генезис си остава едно от най-авторитетните имена в актуалната кинематография. Достатъчно е да споменем произведения като „ Китайски квартал” (1974), „ Тес” (1979), „ Горчива луна” (1992) и „ Пианистът” (2002).

„ Офицер и шпионин” е естетски поднесено комбиниране на историческа драма и трилър с величествен бюджет и първокачествен кастинг, в който блестят имената на Жан Дюжарден („ Артистът”), Луи Гарел („ Изключителният Годар”), Матю Алмарик („ Скафандърът и пеперудата”), Еманюел Сене („ Венера в кожи”). Сюжетът ни придвижва в Париж от 1895 година, когато, незаслужено упрекнат в изменничество, младият еврейски офицер Алфред Драйфус е наказан на пожизнен затвор на Дяволския остров и е разжалван обществено пред голяма навалица. Възкресявайки абсурда, който притегля вниманието на целия свят в навечерието на XX век, Робърт Харис ни споделя една история, която звучи удивително настоящо и през днешния ден - история за лов на вещици, секрети трибунали, неуправляеми разследващи организации, ориста на доносници – построена с несъмнено майсторство, което е признак на всичките му бестселъри. Полански и Харис към този момент имат в актива си плодотворно съдействие в лицето на кино лентата „ Писател в сянка”(2010), почетен с над 30 оценки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР