Новият еврокомисар по икономиката Паоло Джентилони заяви, че ЕС трябва

...
Новият еврокомисар по икономиката Паоло Джентилони заяви, че ЕС трябва
Коментари Харесай

Комисарят по икономика поиска по-леки бюджетни правила в ЕС

Новият еврокомисар по стопанската система Паоло Джентилони съобщи, че Европейски Съюз би трябвало да обмисли разхлабването на строгите си правила за бюджетен недостиг, с цел да отговори на климатичните опасности и слабия напредък, в отговор на апела на френския президент Еманюел Макрон, заяви Агенция Франс Прес, представена от БГНЕС.

Правилата, които имат за цел да наложат бюджетната дисциплинираност измежду членовете на Европейския съюз, са подбудени от финансовата рецесия и би трябвало да бъдат обновени, сподели Джентолини за изданието „ Sueddeutsche Zeitung “.

" Изправени сме пред разнообразни провокации в този момент: битката против изменението на климата и заплахата от невисок напредък и ниска инфлация за нескончаем интервал ", сподели той в коментара си.

Така нареченият Пакт на Европейски Съюз за напредък и непоклатимост лимитира бюджетния недостиг до 3% от брутния вътрешен артикул и общия дълг до 60 % от Брутният вътрешен продукт в държавите-членки.
Някои страни съблюдават тази фискална дисциплинираност посредством години на строги икономии, до момента в който други изостават с големи задължения. Критици от дълго време настояват, че страните се нуждаят от по-голяма еластичност, с цел да могат да харчат там, където е належащо за стимулиране на растежа и битка с рецесиите.-->

Дебатът за трипроцентовата граница „ принадлежи на различен век “, добави Джентолини, който е някогашен лявоцентристки министър председател на Италия. Той съобщи, че ще стартира " съвещания " по отношение на плюсовете и минусите на разпоредбите с оглед да излезе с оферти " през втората половина на 2020 година ".

Неговата мощно задлъжняла родна страна е един от най-силните съперници на актуалните бюджетни правила.

Но желанието на Италия за промени се сблъска с гневна съпротива от по-богатите страни от Европейски Съюз, които не желаят да облекчат натиска поради хроничния преразход на Рим.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР