Новият етаж ще е върху Г-образната сграда на Физическия факултет

...
Новият етаж ще е върху Г-образната сграда на Физическия факултет
Коментари Харесай

Физическият факултет на СУ ще се надстрои с един етаж

Новият етаж ще е върху Г-образната постройка на Физическия факултет на бул. " Джеймс Баучер ".

Една от постройките на Физическия факултет на Софийския университет на бул. " Джеймс Баучер " ще бъде реконструирана, като се планува и надстрояване с един етаж. Височината на сградта ще доближи 18 мета, като претекстът за това е неналичието на задоволително образователни зали във факултета.

Проектът " Ремонт и реорганизация на постройката на корпус " Б " в кампус " Лозенец " се изпълнявава по оперативна стратегия " Региони в напредък " и е на обща стойност 3.5 млн. лева Той е стартиран още през 2016 година, само че едвам предходната седмица основният проектант на София Здравко Здраков е издал виза за планиране на 1-етажното надстрояване, ремонта и реконструкцията.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Част от отпуснатите средства ще отиде за възобновяване на материалната база, обезпечаване на модерно съоръжение и обзавеждане на постройката, изясняват от университета. Така най-малко частично ще бъде решен казусът с остарялата или напълно изчезнала техника в Софийския университет, който основава стеснение на доста студенти и преподаватели през последните години.
Кандидатстването по европейски стратегии постоянно се оказва единствената опция за подобряването на просветителните услуги в университета. На опашката

Много факултети чакат дълги години за ремонт на здания или съвременно съоръжение. Така да вземем за пример близо 10 години бяха нужни, с цел да може Факултетът по публицистика и всеобща връзка да довърши започнатя ремонт на Западното крило на постройката - едвам при започване на месеца стана ясно, че от бюджета на университета са отделени средства на стойност 234 хиляди лева за въвеждането му в употреба. Очаква се там да има нова зала за електронно аудио-визуално образование с ново съоръжение, както и асансьор за достъп на хора с увреждания.

Новият остарял ректор

Засега без отговорът остава и въпросът по кое време ще бъде реконструирана постройката на Ректората. Въпреки че е със статут на недвижимо културно завещание от национално значение, тя се намира в окаяно положение от години.

Настоящит ректор на Софийският университет Атанас Герджиков, който е на този пост от 2015 година и сега е единствен претендент за нов мандат, не съумя да задвижи план за обновяването на Ректората. Миналата година държавното управление отпусна спомагателни 10 млн. лева за финансови разноски на вишество образователно заведение, от които 3 млн. лева трябваше да отидат точно за ректората, само че няма данни да са осъществявани съществени поправки.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР