Новият документален филм на трикратно номинирания за Оскар Вим Вендерс

...
Новият документален филм на трикратно номинирания за Оскар Вим Вендерс
Коментари Харесай

Новият филм на Вим Вендерс Папа Франциск: Човек на думата си е сред заглавията на Киномания 2018

Новият документален филм на трикратно номинирания за " Оскар " Вим Вендерс „ Папа Франциск: Човек на думата си ” е измежду хитовите заглавия на тазгодишната Киномания.

Прожекцията в зала 1 на НДК е на 24 ноември в 18:00 часа.

Продукцията включва изявленията с духовния лидер и фрагменти от негови пътувания, а премиерата му беше по време на фестивала в Кан. По време на кино лентата папата дава отговор на многочислени въпроси на хора с друга възраст и специалност, обръщайки се непосредствено и откровено към феновете.

„ Папа Франциск има сходно наличие на екрана като някои от най-големите кино звезди, с които ме е свързвала работата ми. Но при него то идва от вътрешната страна, от неговите убеждения и религия, както и от желанието му да приказва с всички нас “, споделя за главата на римокатолическата черква Вендерс.

Идеите на папата и неговите послания са в основата на кино лентата, където той разяснява проблеми, свързани с бедността, фамилията, опазването на природата, обществената правдивост, имиграцията и материализма. Филмът е освен това от биографичен, а по-скоро съставлява самобитно странствуване с папа Франциск.

А неговият зов за мир в конфликтните зони по света, както и за мира и разговора сред другите религии имат силата да обединят хората от целия свят. Това е една от аргументите известния немски режисьор да счита, че филмът ще съставлява интерес и за хора от всички религии, а освен от християнската. Той споделя също, че Папа Франциск е ослепителен образец за човек, който държи на думата си и е безусловно пряк и импровизиран в искреноста си.

Следете програмата на Киномания за информация за останалите прожекции на кино лентата. Билетите са в продажба на касите на НДК, както и онлайн на tickets.ndk.bg.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР