Новият договор на Килиан Мбапе в ПСЖ разбуди духовете в

...
Новият договор на Килиан Мбапе в ПСЖ разбуди духовете в
Коментари Харесай

Дори президентът на Барселона възропта срещу договора на Мбапе в ПСЖ

Новият контракт на Килиан Мбапе в ПСЖ разбуди духовете в европейския футбол, като редица височаещи фигури в спорта се оповестиха срещу сходни галактически покупко-продажби. Президентът на Барселона - Жоан Лапорта, също се изрече по тематиката и прикани за дейности на равнище Европейски съюз.

„ Подобно нещо изкривява пазара. Даде футболист към този момент може да бъде примамен напълно с пари. Това е допустимо, когато зад даден състезателен клуб застава една цяла страна. Подобно нещо е срещу правилата на Европейския съюз и би следвало да ни накара да помислим за подсигуряване на по-голяма равнопоставеност във футбола “, сподели Лапорта пред Sport.

Различни изявления настояват, че Мбапе ще получава по €118 млн. на година от новия си договор, което е нечувана сума, в който и да било спорт по света.

Друг е въпросът дали Барселона не е тъкмо от тези клубове, които първи разчупиха регулаторите в европейския футбол, като на собствен ред се употребява с поддръжката на страната, с цел да може на практика да натрупа безгранични задължения без действителни последици. Едва през предишното лято Ла Лига се намеси, с цел да блокира новия контракт на Лионел Меси, който щеше да не много покрай заплатата на френския му съотборник в Париж сега. Самият Ули Хьонес от Байерн Мюнхен съобщи в едно изявление пред Kicker, че, в случай че „ каталунците “ се подвизаваха в Германия, щяха да банкрутират, както стана с Рейнджърс в Шотландия през 2012 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР