Новият български Институт за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии

...
Новият български Институт за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии
Коментари Харесай

INSAIT обяви докторантска програма с 36 хиляди евро годишна стипендия и преподаватели от Йейл и MIT

Новият български Институт за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии разгласи докторантска стратегия с превъзходни условия, конкурентни на водещите интернационалните университети.

" Талантите на България към този момент не са изправени пред алтернатива - да одобряват високо платена работа в ИТ промишлеността или да изоставен страната, с цел да придобият задълбочени знания и умения на международно равнище, " показва INSAIT докторантската си стратегия по компютърни науки и изкуствен интелект. Тя е съпроводена от стипендия от 36 хиляди евро на година, а зад нея стои първокласен преподавателски състав.

Обучението ще се организира под управлението на международно приети професори от водещи американски и швейцарски висши образователни заведения като Масачузетския софтуерен институт (MIT), Карнеги Мелън (CMU), ЕТН Цюрих, Йейл и EPFL. Водещи специалисти на DeepMind (изследователско поделение на Google) и Amazon Web Services ще вземат участие в процеса като ръководители на студентите.

Програмата е структурирана по модела на най-хубавите американски и швейцарски университети и е с дълготрайност до пет години. Участниците ще се включат в обменни стратегии, в границите на които ще прекарват до три месеца годишно в университетите на своите ментори, като в същото време си сътрудничат и с локалните изследователки групи.

Докторантурата предлага на българските студенти опцията да доближат до най-високо равнище без да напущат страната и дава късмет за развиване на тези, които приключват образованието си в чужбина и желаят да се завърнат назад.

В първичния лист на изследвателските области се включват машинно самообразование, компютърно зрение, обработка на натурален език, езици за програмиране, верификация, компютърни системи, компютърна архитектура, осведомителна сигурност, доктрина и логаритми.

Програмата приема претенденти, които имат за цел да се развиват като топ откриватели, учени или бизнесмени, целящи основаването на високотехнологични компании. Сред условията са чудесно притежаване на британски език и бакалавърска или магистърска степен (може и да е в развой на получаване) в някоя от следните области - компютърни науки, информатика, физика, математика или електронно инжинерство. Очаква се първите докторанти да стартират образованието си през есента на 2022 година.

в партньорство с двата най-големи софтуерни университета на Швейцария - Федералният Технологичен институт в Цюрих (ETH Zurich) и Политехническия университет в Лозана (EPFL).

Идеолог на Института е известният български откривател проф. Мартин Вечев, който управлява Лабораторията за сигурни, надеждни и интелигентни системи на ETH Zurich.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР