Новият Audi A7 Sportback отразява в особена степен новия стилистичен

...
Новият Audi A7 Sportback отразява в особена степен новия стилистичен
Коментари Харесай

Новият Audi A7 Sportback

Новият Audi A7 Sportback отразява в особена степен новия стилистичен език на марката Audi, продължавайки линията, заложена в концептуалните студии prologue. Със своите прогресивни форми спортното купе с четири порти показва нови стандарти във висшия клас.

Моделът е олицетворение на новата интерпретация на класическия Gran Turismo - с динамична линия в дизайна, поредни ограничения за цифровизация, спортно държание на пътя и гъвкава идея на вътрешното пространство.

Динамика в най-красивата форма - външният дизайн на модела

Предната решетка Singleframe, която тук е по-широка и по-ниска от тази на Audi A8, тесните предни светлини, самонадеяно завършените въздушни отвори и ниската, плоска предница на каросерията открояват блестящо спортния жанр на модела Gran Turismo. Светлините се оферират в три версии.

Audi A7 Sportback е същинска атлетична статуя с продълговат похлупак на мотора, дълго междуосие и къси надвеси на каросерията. Добре изразените очертания подчертават върху колелата с диаметър до 21 цола и припомнят за quattro гените на марката Audi. Именно това генетично завещание е в основата на пропорциите на каросерията на новия модел. Силуетът се дефинира от динамичната линия на покрива, която се снижава внезапно към задната част.

Както и при предшественика на модела, задната част на каросерията е скосена. Дългият похлупак на багажника приключва с ясно изразен, закривен борд, от който при скорост над 120 км/ч автоматизирано се демонстрира вграденият спойлер. Задните светлини са формирани от 13 отвесни сегмента и са съпроводени от присъщата за всички върхови модели в гамата на Audi плоска светлинна лента. Прогресивният външен дизайн на новия Audi A7 Sportback е значително лишен от хромирани детайли. Палитрата външни лакови покрития предлага избор от 15 цвята, осем от които са напълно нови. Допълнително предлаганият пакет външно съоръжение S line придава още по-силен темперамент и финес на външния тип с модификации на радиаторната решетка и предните отвори за въздух, на праговете, както и на предния и заден дифузор, изпълнени в ослепително черно и с по-силно изразени форми.

Концептуален дизайн в серийна форма - вътрешното пространство

Интериорът на новия модел сплотява по неповторим метод дизайна и технологиите, а вътрешността на купето на новия Audi A7 Sportback впечатлява сетивата с футуристичната атмосфера на първокласен салон. Хоризонталните линии и елегантното арматурно табло обезпечават чувство за просторна атмосфера, а централната подпора е насочена към лидера, наблягайки спортния темперамент на новия Gran Turismo. Допълнително предлаганият пакет косвено осветяване обрисува контурите и нежно акцентира пространството в интериора.



Горният екран с 10,1 инча е насочен към лидера и изцяло се слива с таблото в изключено положение на екрана. Потребителският интерфейс се демонстрира на екрана незабавно след отваряне на автомобила, а структурата му е изчистена и стегната, като цялото наличие на екрана може да се регистрира от лидера с лекост.

Пълна съгласуваност за повече улеснение и сигурност

Със своята цялостна информационна съгласуваност, новият Audi A7 е съвършено квалифициран за пътешествия на дълги дистанции. Новият Gran Turismo се отличава със същото високо равнище на съоръжение с информационно-развлекателни благоприятни условия и информационна съгласуваност като флагмана Audi A8 и е в положение да запамети в самостоятелни потребителски профили желаните настройки на до седем лидера. На подробна персонализация подлежат до 400 параметъра. Сред спомагателните благоприятни условия са информацията за пътните знаци и за рискове на пътя на основата на Car-to-X услугите, употребяващи груповата база информация и изкуствен интелект, насъбрани на правилото на кошера в мрежата от всички коли с марката Audi.

Интелигентност и улеснение - системите Audi AI

С бутона AI лидерът включва системата за отдалечено паркиране Audi AI remote parking pilot и системата за отдалечено гариране Audi AI remote garage pilot, която ще бъде разполагаем на клиентите по-късно през 2018 година. Системите са в положение да маневрират A7 Sportback изцяло независимо на влизане и излизане от паркоместа или гаражи. Водачът може да излезе от автомобила, преди да започва функционалността посредством приложението myAudi на своя смарт телефон. Централният ръководещ модул на системите за асистенция на лидера (zFAS) синтезира и проучва данните с помощта на система от датчици за непрестанно пресмятане на заобикалящата среда и генериране на цифрова действителност, на основата на която се правят съответните маневри. В взаимозависимост от равнището на съоръжение на съответния автомобил на борда може да има пет радарни датчика, пет видеокамери, 12 ултразвукови сензори и лазерен скенер.

Освен със системите Audi AI, новият A7 Sportback разполага с общо 39 на брой системи за подкрепяне на лидера, служещи за негово облекчение. Те се разделят на три пакета - за паркиране Audi AI, City Assist с новата функционалност за подкрепяне при напречен трафик и Tour assist. Последният пакет включва функционалности като асистента за енергийна успеваемост, който подкрепя лидера в постигането на жанр на шофиране с най-малък разход.

Динамика на пътя и комфорт на дълги дистанции - ходовата част

Голяма част от структурата на предния и задния мост е напълно нова разработка. Големите колела (с диаметър до 21 цола и размер на гумите до 255/35) с усъвършенстван комфорт на търкаляне са успешно съчетани със спирачна система с закрепени алуминиеви апарати и дискове с диаметър до 400 милиметра. Клиентите на модела могат да избират сред четири съществени типа окачване - стандартно със стоманени пружини, спортно окачване с понижен с 10 милиметра клиренс, окачване с електронен надзор на работата на амортисьорите и система на адаптивно пневматично окачване с автоматизиран надзор на клиренса.



Последното изобретение в региона на ходовата част е системата за динамично ръководство на всички колела. На предния мост командите от страна на лидера се усилват чрез вълнова предавка, а на задния се употребява винтов предавателен механизъм, който може да отклони колелата до 5 градуса. При ниска скорост на придвижване те насочват задните в противоположна посока на предните колела, с цел да усилят в допълнение маневреността на огромното спортно купе - да вземем за пример при паркиране или шофиране в градски условия.

Мащабна електрификация - системата за задвижване вид мек хибрид подсигурява по-висок комфорт и енергийна успеваемост

Всички мотори, употребявани в A7 Sportback, се оферират серийно с нова мека хибридна система (MHEV), която спомага за реализиране на енергийна успеваемост на задвижването. За задачата при двата V6 мотора се употребява 48-волтова съществена електрическа система. Ремъчният стартер-алтернатор BAS (Belt Alternator Starter) е комбиниран с литиево-йонна акумулаторна батерия и реализира рекуперация до 12 кВт непотребна сила при прекъсване. При скорост на придвижване сред 55 и 160 км/ч, новото спортно купе с четири порти може да се движи по инерция на свободен ход с отцепен силов тракт и изключен мотор, след което да се рестартира бързо и дейно посредством BAS.

Функцията старт-стоп е доста разширена и в този момент се задейства при 22 км/ч. На основата на данните от серийно конфигурираната фронтална видеокамера, в режим на престой на светофар или в претрупан трафик моторът се рестартира превантивно сега, в който транспортното средство начело потегли. При шофиране в действителни пътни условия, технологията MHEV е в положение да понижи разхода на гориво с до 0,7 литра на 100 километра пробег.



Новият Audi A7 Sportback ще дебютира на пазара във версия с мотор 3.0 V6 TFSI. Сдържаният като тон V6 турбодвигател развива оптималната мощ 250 кВт (340 кс) и оптимален въртящ миг от 500 Нм. Спортното купе с четири порти форсира от 0 до 100 км/ч за 5,3 секунди и реализира оптималната скорост от 250 км/ч. В изискванията на цикъла NEDC базовата версия на Audi A7 55 TFSI изразходва приблизително 6,8 литра гориво, което подхожда на излъчвания на CO2 в размер на 154 г/км. Агрегатът 3.0 TFSI е комбиниран със седемстепенна трансмисия S tronic. Системата за задвижване quattro употребява ефикасната ultra технология, която включва задвижването на задните колела, когато е належащо. Скоро след началото на производството, гамата на новия модел ще бъде допълнена с още бензинови и дизелови шест- и четирицилиндрови мотори.

Концепцията на каросерията - спортно купе, седан и комби Avant в едно

Концепцията на вътрешното пространство на A7 Sportback впечатлява с повече шир и по-удобно настаняване на всички в купето макар динамичната линия на покрива. В съпоставяне с предходния модел, дължината на вътрешното пространство е повишена с 21 милиметра. Широчината на отвора на багажника също е увеличена спрямо предшественика на модела и към този момент доближава 1 050 милиметра, а предните седалки към този момент оферират функционалности за вентилация и масаж. Каросерията на новия модел, изпълнена като стоманена и алуминиева композитна структура, е основен фактор за реализиране на по-добро държание на пътя и нараснал комфорт.

Подобреният панорамен стъклен покрив с огромни транспарантни детайли изпълва вътрешното пространство с повече светлина, а системата за отопление на челното стъкло и чистачките с вградени дюзи са спомагателни благоприятни условия, създаващи още по-голямо улеснение.

Въпреки забележителната динамична линия на каросерията, минималният потенциал на багажното пространство доближава 535 литра и може да бъде повишен до 1390 литра със прегъване на задните седалки.

Новият Audi A7 Sportback се създава в завода на Audi в немския град Некарсулм и ще дебютира на пазара в Германия в края на месец февруари 2018 година.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР