Новият американски посланик в Русия Лин Трейси беше освиркана още

...
Новият американски посланик в Русия Лин Трейси беше освиркана още
Коментари Харесай

Москва посрещна новия посланик на САЩ с прокремълски протест

Новият американски дипломат в Русия Лин Трейси беше освиркана още в първия си работен ден от група от прокремълски протестиращи в Москва, оповестява " Ройтерс ".

Трейси, която е първата жена на този пост, беше посрещната от ядосана навалица, до момента в който влизаше в съветското външно министерство, с цел да показа публично дипломатическите си компетенции.

Групата държеше ръчно изрисувани плакати с послания, критикуващи Вашингтон, като на един от тях пишеше: " Вашите танкове убиват цивилни ". Протестите в Русия - изключително по въпроси, свързани с войната - са на процедура неразрешени, в случай че не са подкрепени от управляващите.

Самата Трейси не погледна и не обърна изключително внимание на протестиращите, които стояха на метри от нея пред постройката. Не е ясно какъв брой стачкуващи са се събрали, само че фрагменти, показани от съветската държавна осведомителна организация РИА Новости, демонстрират, че в тълпата е имало към десетина протестиращи - доста от които са деца и младежи.

Съветникът на украинския вътрешен министър Антон Геращенко съобщи, че митингът е бил режисиран и проведен от съветски чиновници. Той разгласява в профила си в Twitter фрагменти от общественото събитие и написа:

" Младежи с плакати бяха доведени в Министерството на външните работи на Москва, с цел да скандират " Америка е терористична страна " по адрес на новия дипломат на Съединени американски щати ".

Young people with posters were brought to Moscow Foreign Affairs Ministry to chant " America is a terrorist state " to the new US ambassador.

Lynne M. Tracy is the first woman to take position of US ambassador in
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР