Новият 45-и парламент ще се състои от шест политически групи.

...
Новият 45-и парламент ще се състои от шест политически групи.
Коментари Харесай

Как ще изглежда новият парламент?

Новият 45-и парламент ще се състои от шест политически групи. За размера им - използваме прогнозата на „ Маркет Линкс “. Две от одобрените сили - ГЕРБ и Българска социалистическа партия - губят седалки. В съпоставяне с предходното Народно заседание, групата на ГЕРБ се свива от 95 на 70 души, а тази на Българска социалистическа партия от 80 съвсем на половина - в пленарната зала ще има 43-ма социалисти.

Над 50 депутати вкарва от първия път в Народното събрание партията на Слави Трифонов - " ИТН " ще има 54 народни представители. Обединението „ Демократична България “ ще има 30 места. Депутатите на Движение за права и свободи се резервират 26 - тъкмо колкото и в предходния парламент.

14 депутати ще има парламентарната група на обединението с най-нетрадиционното име в парламентарната ни история: " Изправи се! Мутри вън! ".

И по този начин - гласоподавателите подредиха Народно заседание, в което никой няма болшинство за сформиране на кабинет, а Централната изборна комисия има 7 дни от деня на вота, с цел да дефинира имената на новите 240.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР