Новия изцяло електрически SUV-купе ID.5/ID.5 GTX ще отпразнува своята премиера

...
Новия изцяло електрически SUV-купе ID.5/ID.5 GTX ще отпразнува своята премиера
Коментари Харесай

Премиера на Volkswagen ID.5/ID.5 GTX на Автомобилен Салон София 2022

Новия напълно електрически SUV-купе ID.5/ID.5 GTX ще отпразнува своята премиера по време на автомобилния салон в София през идната седмица. Софийският автосалон е първото обществено събитие в света, на което моделът ще бъде публично показан на необятната аудитория онлайн. На щанда на Volkswagen, посетителите на Автомобилен салон София 2022 ще могат да видят флагмана в ID. фамилията – топ версията ID.5 GTX със задвижване на четирите колела и мощ от 299 к.с., решен в спортно сив цвят.

Новият ID.5 и новият ID.5 GTX са шестите изцяло електрически модели, които се причисляват към ID. семейство. Volkswagen ID.5 е SUV купе от чисто ново потомство с премиум стандарти. Той идва на пазара като ID.5 със система за задвижване на задните колела със 128 кВт (174 к.с.) или 150 кВт (204 к.с.) и със задвижване на всички колела ID.5 GTX с 200 кВт (299 к.с.)*. Всеки модел от тази продуктова линия е мощен темперамент, който сплотява качествата на ID. семейство в неповторим дизайн - колкото грациозен, толкоз и експресивен. ID.5 предлага ново чувство за шир, дружно с новаторски решения за работа, интерфейс човек-машина (HMI), инфотейнмънт и асистиращи системи.

Следващото равнище. Поколение програмен продукт 3.1 с новаторски функционалности. Благодарение на последния ID. програмен продукт, ID.5 прави електрическата подвижност още по-удобна за клиентите. Продуктовата линия предлага гласово ръководство с първокласна продуктивност, нараснала мощ на зареждане, както и функционалност Plug & Charge. ID.5 автоматизирано прави инспекция за засвидетелствуване незабавно щом клиентът включи кабела за зареждане в съвместима DC станция за бързо зареждане и започва предпазена криптирана връзка сред транспортното средство и станцията. Този развой на засвидетелствуване лишава единствено няколко секунди, преди да стартира зареждането.

По-кратко време за зареждане. Най-новото потомство ID. програмен продукт предлага редица преимущества по време на зареждане. Когато са свързани към DC зарядна станция със съответната мощ, моделите с батерия от 77 кВтч към този момент могат да зареждат до оптимален потенциал от 135 кВт – усъвършенстване по отношение на предходния най-много от 125 кВт – при зареждане от 5 до 80 % положение на заряд (SOC), редуциране на времето за зареждане с до девет минути спрямо предходните времена. Това значи, че ID.5 се зарежда за 29 минути, а ID.5 GTX за 36 минути за идващите 390 км или надлежно 320 км..

Прогресивни, изцяло свързани в мрежа асистиращи системи. В рамките на системата, опцията Travel Assist с групови данни улеснява полуавтономно странично и надлъжно ориентиране на автомобила в целия диапазон на скоростта, и за първи път предлага асистирана промяна на лентата по автомагистралите (от 90 км/ч). Ако са налични анонимни данни от други транспортни средства на Volkswagen, Travel Assist с групови данни може да употребява единствено една разпозната маркировка на пътната лента, с цел да поддържа автомобила в нея – да вземем за пример по селски пътища без маркировка на централната пътна лента. Друга нова функционалност е функционалността за памет за автоматизирано паркиране на място, което към този момент е запаметено в системата.

Електрическата успеваемост среща елегантността. Със своя равномерен, органически дизайн, ID.5 прави усещане като ултрамодерен, мощен и грациозен. Линията на покрива се простира елегантно през тялото, падайки по-рано и приключва с функционален спойлер. Готовият за дълги дистанции ID.5 реализира коефициент на противодействие от 0,26 (0.27 за GTX), с цел да подсигурява, че силата, съхранявана в батерията от 77 кВтч, се употребява допустимо най-ефективно и задава пример за идващото потомство SUV купета: електрически, спортни, елегантни.

Впечатляващо дейно пространство. ID.5 е основан от модулната платформа на електрическото задвижване (MEB) от Volkswagen – архитектура, която разрешава забележително икономисване на пространство. Хардуерът не заема доста място, което е от изгода за пасажерите. С външна дължина от 4,60 метра и 2,77 метра междуосие, интериорът на ID.5 предлага впечатляваща успеваемост на пространството и толкоз пространство, колкото предлага един стандартен SUV от по-горен клас. Въпреки трагичната линия на покрива, ID.5 остава повсеместен и еластичен SUV, и впечатлява с чувство за шир и доста място за главата, даже и за пасажерите на втория ред седалки. Цветовата гама на интериора е съвременна и уютна, а материалите са изпълнени по висок стандарт. Клиентите могат да избират сред голям брой разновидности на интериора, седалки и пакети съоръжение. В взаимозависимост от позицията на облегалките на задните седалки, пространството на багажното поделение може да варира от 549 до 1561 литра. Като варианти се оферират електрически задвижван похлупак на багажника и електрически сгъваем теглич.

Два екрана. Контролните уреди и екраните в кокпита на ID.5 са налични посредством два екрана – един стилен зад кормилото и един огромен в центъра с размери 12 инча диагонално (стандартно). Компактният екран пред лидера може да се ръководи благодарение на мултифункционалния волан. Големият информационно-развлекателен екран в средата на таблото се ръководи с допиране. С ID. LIGHT - светлинната лента под предното стъкло, водачите получават интуитивна информация при положение на рискови обстановки да вземем за пример, или когато навигационната система е дейна.

Интелигентна функционалност за обмисляне на направления за електрически коли. Менюто за зареждане, което се появява на 12-инчовия сензорен екран – към този момент е още по-информативно и има по-ясна конструкция с най-новия ID. програмен продукт 3.1. Функцията за пресмятане на маршрута в навигационната система извършва интелигентно обмисляне на маршрута с голям брой спирки за дълги пътувания, тъй че автомобилът да доближи дестинацията допустимо най-бързо.

Head-up екран с добавена действителност – цифров и високотехнологичен. Със своя head-up екран с добавена действителност Volkswagen показва високотехнологична алтернатива в ID.5 и ID.5 GTX. Дисплеите са „ смесени “ с действителната среда, да вземем за пример, стрелките за завой за указания за навигация се отразяват върху предното стъкло и са интегрирани в пътя в зрителното поле на лидера на 10 метра пред автомобила, за най-естествено проявление на информация.

Гласов надзор с премиум равнище на работа. „ Здравей, ID. “ е всичко, което е належащо, с цел да стартирате усъвършенстваната функционалност за гласов надзор. Системата е в положение да схваща свободно дефинирани изречения от ежедневния живот като „ студено ми е “, трансформирайки ID.5 в образован сътрудник за диалог. Нещо повече, цифровият микрофон разрешава на системата за гласово ръководство да дефинира дали приказва водачът или пасажерът начело, да вземем за пример, да насочи климатизацията към този, който желае това. Подобреният % на различаване на гласовия надзор към този момент е към 95 %. Система също по този начин разрешава спирания или задаване на въпроси. Отговорите се генерират от два източника – онлайн от облака и офлайн от информация, съхранявана в автомобила. Онлайн синхронизирането обезпечава изключително високи равнища на различаване и висококачествени резултати, даже когато търсите точки на интерес.

Авангардна технология за осветление. ID.5 е оборудван с най-модерната осветителна технология – както от вътрешната страна, по този начин и извън. Когато лидерът се приближи до автомобила с ключа си, ID.5 стартира привет за добре пристигнали: фаровете и стоповете се разсънват със светлинна последователност; в това време прожекторите на външните огледала излъчват „ светлинен отпечатък “ върху земята характерен за ID. фамилията. И фаровете, и задните светлини са оборудвани с най-новата LED технология. Volkswagen предлага и опционални IQ.LIGHT LED матрични фарове с интелигентно ръководени дълги светлини (стандартно в ID.5 GTX). Скулптурираните LED задни светлини с 3D дизайн (също общоприети в ID.5 GTX) светят с високо равнище на интензитет. Осветлението също играе значима роля в интериора на автомобила. Амбиентното осветяване на арматурното табло и на вратите може да бъде конфигурирано в до 30 цвята, с цел да дава отговор на желанията на потребителя.
ID. LIGHT функционалността е неповторим детайл в концепцията за осветяване на ID.5. Светлинната лента под предното стъкло обезпечава интуитивна поддръжка, и способства за интерфейса човек-машина (накратко: HMI). ID. LIGHT употребява разнообразни светлинни импулси, с цел да алармира дали колата е подготвена за шофиране, в коя посока, съгласно навигационната система, следва да завие или дали батерията сега се зарежда. ID. LIGHT също обезпечава помощ в евентуално рискови обстановки. Функцията осведоми и предизвестява лидера и пасажерите с забележими светлинни сигнали, да вземем за пример когато трафикът пред автомобила се забавя бързо.

Освен това ID.LIGHT може също да запаметява команди от навигационната система със светлинни сигнали. Например, може да демонстрира, че лидерът би трябвало да се движи във вътрешната лента, преди да излезе от автомагистрала, или че би трябвало да смъкна крайници си от газта, с цел да „ движи по инерция “ дейно съгласно скоростта си. Всички цветове и анимации следват деликатно композиран образен език, който е другарски надъхан, повсеместен и елементарен за схващане, давайки на водачите нужната информация, като в същото време те не отделят очите си от пътя.

Три равнища на мощ. Флагманът със задвижване на всички колела ID.5 GTX. E-SUV купето на Volkswagen идва с три разновидността на мотора. ID.5 Pro е задвижван от електрически мотор ситуиран откъм гърба с мощ 128 КВт (174 к.с.). В ID.5 Pro Performance, инсталираният откъм гърба мотор обезпечава 150 кВт (204 к.с.). В ID.5 GTX има един електромотор на предната ос и още един на задната ос. Системата за задвижване на всички колела с два мотора обезпечава най-много 220 кВт (299 к.с.)*. Флагманът форсира от 0 до 100 км/ч за 6,3 секунди и доближава оптималната скорост от 180 км/ч (ограничено).

От комфортен до състезателен. Независимо дали са оборудвани с инсталиран откъм гърба мотор или електрическа система за задвижване на всички колела, всички версии на ID.5 обезпечават удобно, спортно и безвредно возене с помощта на тясната интеграция на контролните блокове на задвижващата система и ходовата част. С функционалността за избор на профил на шофиране (стандартно), лидерът може да дефинира по какъв начин да работят задвижващите мотори и кормилната система в няколко разнообразни режима. Опционално клиентът може да оборудва ID.5 с прогресивно ръководство, което става по-директно с увеличение на ъгъла на кормилото, и спортна ходова част. Налична е и втора алтернатива под формата на електронно ръководство на амортисьорите DCC – това в допълнение уголемява диапазона сред меко и спортно возене. Опциите за диаметър на джантите варират от 19 до 21 инча.
Пробег до 520 км. Всички разновидности на мотора на ID.5 употребяват огромна батерия, която дава опция за пробег на дълги дистанции. Батерията е с потенциал 77 кВт (нетно). Това разрешава на ID.5 Pro и ID.5 Pro Performance да реализират плануван обсег до 520 км (WLTP). Централното разположение на батерията под купето обезпечава невисок център на тежестта и уравновесено систематизиране на натоварването на оста. Флагманът със задвижване на всички колела ID.5 GTX има плануван пробег от 490 км (WLTP).

Екосистема на устойчива подвижност. ID.5, който слиза от индустриалната линия във фабриката в Цвикау в Германия, се предава на европейските клиенти с безпристрастен във връзка с въглерода баланс. Ако автомобилът се зарежда благодарение на зелена сила вкъщи или от мрежата за бързо зареждане на IONITY, той може да се ръководи на практика с нулеви излъчвания. Volkswagen е първият производител на коли, който поддържа разширението на възобновимата сила в огромни мащаби. До 2030 година компанията се стреми да понижи въглеродните излъчвания на транспортно средство с 40 %, а следвайки своята тактика Way To Zero, компанията има намерение да бъде климатично неутрална най-късно до 2050 година

Трансформация по пътя към нулата (Way to Zero). Целта за цялостно електрифициране на целия нов авто парк, съчетана с новата тактика на марката ACCELERATE, също форсира цифровата промяна на компанията. Volkswagen се стреми да усили каузи на продажбите, формирани от чисто електрически транспортни средства, до минимум 70 % в Европа до 2030 година и до повече от 50 % в Северна Америка и Китай до 2030 година Volkswagen възнамерява да влага 18 милиарда евро в електрическа подвижност, хибридизация и цифровизация до 2026 година С ID.5 Volkswagen прави идната стъпка по пътя си към преобразяване в софтуерно насочен снабдител на подвижност. Тук новаторските асистиращи системи и актуализациите по въздуха обезпечават на водачите оптимален комфорт и допустимо най-хубавото потребителско прекарване.

*Източник: www.volkswagen.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР