Новите случаи на коронавирус в Нидерландия достигнаха най-високото си равнище

...
Новите случаи на коронавирус в Нидерландия достигнаха най-високото си равнище
Коментари Харесай

Нидерландия очаква трета епидемична вълна преди предстоящите парламентарни избори

Новите случаи на ковид в Нидерландия доближиха най-високото си ниво от средата на януари - за последните 24 часа те са били 6396, предава Ройтерс, като се базира на Националния здравен институт.
След няколко седмици на стабилизиране на броя на новозаразените в този момент се чака трета епидемиологична вълна поради разпространяването на нови разновидности на вируса.

Нидерландия се готви за парламентарни избори идната седмица, които поради ограничаващите ограничения ще се състоят в продължение на три дни - от понеделник до сряда. Първите два дни ще гласоподават по-уязвимите група, а в сряда - всички останали. В някои общини ще има изборни секции, в които ще може да се гласоподава, без да се слиза от колата, а в Амстердам ще има секция, в която ще могат да гласоподават велосипедисти, заяви Асошиейтед прес. Около 2,4 милиона гласоподаватели, които са на възраст над 70 години, имат право да гласоподават по пощата.

Нидерландия е в локдаун от средата на януари. Забранено е събирането на повече от двама души, заведенията за хранене и питейните заведения са затворени, въведен бе и вечерен час, само че за тази мярка в дните на изборите ще бъде направено изключение.

Десноцентристката Народна партия за независимост и народна власт на премиера Марк Рюте води в социологическите изследвания, въпреки че към момента доста хора не са решили дали ще гласоподават. Рюте, на 54 години, е управлявал страната повече от 10 години, последните четири от които отпред на четирипартийна коалиция. Ако завоюва още един четиригодишен мандат, той може да стане най-дълго управлявалият нидерландски министър-председател.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР