Новите случаи и хоспитализациите от Covid-19 стават все по-чести в

...
Новите случаи и хоспитализациите от Covid-19 стават все по-чести в
Коментари Харесай

Първи признаци за нова вълна на Covid-19 в Северна Европа

Новите случаи и хоспитализациите от Covid-19 стават все по-чести в Северна Европа с настъпването на по-студеното и влажно време, написа европейската редакция на Politico .

Последните данни от Белгия, Обединеното кралство и Дания сочат последователно повишаване на броя на случаите и хоспитализациите.

Белгийските здравни управляващи разясниха, че техния модел сочи към нова вълна от COVID-19 в средата на октомври. Данните, оповестени в петък, допускат, че първите признаци на новата вълна към този момент са налице.

Белгия регистрира 17 % нарастване на броя на новите случаи на ковид през седмицата до 19 септември по отношение на миналата седмица. Хоспитализациите през седмицата до 22 септември са били по-стабилни, нараствайки с 4 %, оповестиха от органите за публично здраве.

Институтът по инфекциозни заболявания на Дания заяви първи данни, показващи превръщане на равнищата на зараза, които след дълъг интервал на спад към този момент се стабилизират или леко се покачват в районите.

Институтът също по този начин означи, че хоспитализациите са се нараснали с 6 % през последната седмица в съпоставяне със седмицата по-рано. " Хората на възраст от 70 до 89 години остават най-голямата група измежду новопостъпилите, както е от началото на годината “, показват от там.

А в Обединеното кралство броят на новите случаи през седмицата до 17 септември е бил с 13 % по-висок от миналата седмица, до момента в който хоспитализациите са се нараснали със 17 % през седмицата до 19 септември.

Органите за публично опазване на здравето, в това число Световната здравна организация, предизвестяват от няколко месеца за евентуалното нарастване на случаите още веднъж през този леден сезон. Особено безпокойствие е натискът върху здравните системи, изключително с упования скок на други респираторни вируси като грип тази зима.

" Въпреки че равнищата на COVID-19 са към момента ниски, последните данни за последните седем дни демонстрират нарастване на хоспитализациите и нарастване на позитивните проби, докладвани от общността “, съобщи Сюзън Хопкинс, основен медицински консултант в Агенцията за здравна сигурност на Обединеното кралство.

Хопкинс прикани тези, които дават отговор на изискванията, да се явят за своята есенна бустерна ваксина, " по-скоро, в сравнение с по-късно “, с цел да изградят имунна отбрана преди зимата.

Европа към този момент даде утвърждение за бустери, основани особено за двата типа на разновидността Омикрон, в това число този, който е преобладаващ сега. Досега Обединеното кралство е одобрило един нов бустер против първия вариант Омикрон и е закупило задоволително за съвсем цялото население.

" Всички налични бустери обезпечават добра отбрана против тежко заболяване от COVID-19 “, увери Хопкинс.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР