Новите съпредседатели на Германската социалдемократическа партия са Саския Ескен и

...
Новите съпредседатели на Германската социалдемократическа партия са Саския Ескен и
Коментари Харесай

Критици на германската „голяма коалиция“ оглавиха ГСДП

Новите съпредседатели на Германската социалдемократическа партия са Саския Ескен и Норберт Валтер-Борянс, съобщи Дойче веле. Те бяха определени през днешния ден на конгреса на социалдемократите в Берлин с поддръжка надлежно от 75.9% и 89.2%.

Партията за първи път ще бъде ръководена от тандем.

Припомняме, преди седмица Валтер-Борянс и Ескен победиха на вътрешнопартийни избори, резултатът от които няма наложителен темперамент за решенията на конгреса. На вота двамата събраха 53% от гласовете, като основна част от триумфа им се дължи на поддръжката на младежкото крило на ГСДП. След тях остана тандемът на финансовия министър Олаф Шолц и Клара Гайвиц.

В надпреварата с Шолц и Гайвиц на вътрешнопартийните избори Валтер-Борянс и Ескен подчертаваха върху рецензията на ръководещата " огромна коалиция ", сътрудници в която са блокът ХДС/ХСС, ГСДП и Зелените.

Сега новоизбраните съпредседатели считат да договарят с ХДС/ХСС по редица въпроси, измежду които са пакетът от ограничения по климата, разширението на държавните вложения и увеличението на минималното възнаграждение на труда. В взаимозависимост от това дали ще бъде реализирано единодушие сред сътрудниците, ще зависи решението на ГСДП за оставане в обединението. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР