Новите по-строги наказания за шофиране след употребата на алкохол и

...
Новите по-строги наказания за шофиране след употребата на алкохол и
Коментари Харесай

Нови по-строги наказания за шофьорите влизат в сила от днес

Новите по-строги санкции за шофиране след използването на алкохол и опиати, превишена скорост и погрешно изпреварване влизат в действие от през днешния ден.

Ако постоянно превишавате позволената скорост, рискувате бързо да останете без шофьорска брошура поради привършване на лимита от 39 контролни точки. Вече ще се лишават 15, а не 12 точки при отвод за инспекция с дрегер или тест за опиати.

При наново нарушаване - приложимост на алкохол, към този момент ще се лишават 20, а не 15 точки. На използвалите алкохол сред 0,5 и 0,8 промила към този момент ще им бъдат отнемани 8 точки от талона, а за сред 0,8 и 1,2 промила, с изключение на санкция, ще бъдат отнемани 12 контролни точки.

" Без този комплект от законодателни ограничения, възстановяване на инфраструктурата, възстановяване на самосъзнанието на водачите и тяхното образование, няма по какъв начин да се случат нещата в вярна посока. Колкото и да завишаваме санкциите, колкото и сътрудниците да извършват съзнателно отговорностите си, да участват непрестанно на пътя, сами разбирате, че не може на всяко кръстовище да сложим служител на реда ",заяви Петър Тодоров, основен секретар на Министерство на вътрешните работи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР