Новите, по-строги мерки срещу коронавируса, предизвикаха недоволство и провокираха протест.

...
Новите, по-строги мерки срещу коронавируса, предизвикаха недоволство и провокираха протест.
Коментари Харесай

Протестиращи срещу мерките се събраха пред Министерския съвет


Новите, по-строги ограничения против ковид, провокираха неодобрение и предизвикаха митинг. Пред постройката на Министерския съвет се събраха десетки хора, измежду тях бяха и майките от „ Системата убива “. Те желаеха моменталн оставка на държавното управление, а няколко младежи се пробваха да влязат в постройката.

Преди това уредниците на акцията приканиха хората от площада да вземат оставката на премиера, „ тъй като той не желае да я дава “.

Някои от жителите се блъскат в полицейския кордон пред постройката на Министерския съвет. Опитват се да го пробият, само че служителите на реда отбиват офанзивите. Засилено е полицейското наличие, разкава БНР. Репортер на БГНЕС е видял хвърлена димка пред входа на Министерски съвет.

Протестиращите считат, че оповестените през днешния ден ограничавания обричат на гладна гибел хиляди българи, които бяха призовани също да се причислят към митинга.

Ще бъде импортиран и сигнал до Върховната касационна прокуратура против министъра на опазването на здравето поради наложената напролет карантина.

Гражданите бяха оповестили начален час на протестните дейности 10 часа, само че изказването на управляващите за налаганите от петък ограничавания изпревари събитието.

По-рано стачкуващите затвориха придвижването по бул. „ Дондуков “.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР