Новите пъстроцветни килими от красиви цветя отново ще радват варненци

...
Новите пъстроцветни килими от красиви цветя отново ще радват варненци
Коментари Харесай

Подменят цветната феерия във Варна с есенни растения


Новите пъстроцветни килими от красиви цветя още веднъж ще радват варненци и гостите на града. Красивите фигури са дело на експерти към ОП " Управление на планове и озеленяване ", разяснява преди време за медията ни Стоян Аргиров, шеф на предприятието. 

" Стремим се всяка година зацветяването да бъде друго, изненадващо и да радва жителите. Средствата, заделени за Морската градина за цветя и насаждения са в размер на 175 000 лева ", показа Аргиров.

След ремонт за над 2,5 млн.лв. в Морската градина беше възстановяван и розариума. 

Над 4 хиляди стръка рози са засадени в обособените площи и карета на розариума, като във всяко каре ще има друг вид рози, заяви за медията ни наскоро ландшафтният архитект към Община Варна Соника Дертлийска, която работи по плана. 

Розите са над 30 сорта и с тях е възобновен достоверният тип на розариума, по този начин, както той попада като монумент на градинското и парковото изкуство, като е обогатен единствено асортимента, изясни специалистът.  

Проектът включваше още възобновяване на водните огледала, перголите, настилката от варовикови плочи и от червен пясък, възобновяване на пейки и чешми. 

Сред " цариците на цветята " има щамбови рози, увивни рози, хибридни и други типове. Розите са засадени върху тревен килим и след израстването и разцъфването им те ще оформят прелестни цветни фигури.  

От старите рози, които бяха засадени преди години, е останала доста дребна част. Всяко каре ще бъде обозначено с табелка, на която ще попада сорта на розите, производителя и произхода им. 

Зоната има построена поливна система и видеонаблюдение, което би трябвало да отбрани красивото кътче от крадци и вандали, добави Соника Дертлийска. 

Ново озеленяване има също към Алпинеума и макета на Черно море.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР