Новите „оръжия” в битката с инсулта ще са във фокуса

...
Новите „оръжия” в битката с инсулта ще са във фокуса
Коментари Харесай

Обсъждат новостите в битката с инсулта на конгрес в София

Новите „ оръжия” в борбата с инсулта ще са във фокуса на IV-ия Национален конгрес с интернационално присъединяване на Българската асоциация по невросонология и мозъчна хемодинамика (БАНМХ). Форумът ще се организира сред 5 и 7 октомври 2017 година в Зала 6 на НДК, оповестяват от ВМА.

Иновациите в ултразвуковата диагностиката на нервната система, предварителната защита на мозъчносъдова болест, актуалното лекуване на инсулта посредством тромболиза и тромбектомия и неврорехабилитацията – това са главните тематики, които ще разискват експертите в София.

По традиция, форумът е мултидисциплинарен и късмет да обменят опит ще имат невролози, неврохирурзи, ангиолози, интервенционални експерти и рехабилитатори. В тазгодишното издание ще вземат присъединяване над 160 делегати от България, Австрия, Германия, Македония, Хърватия, Финландия, Латвия и Унгария. Освен най-изтъкнатите български невролози, измежду лекторите са изявени експерти от разнообразни страни – проф. Курт Нидеркорн (Австрия), проф. Марио Зиблер (Германия), проф. Вида Демарин (Хърватия), проф. Ина Тракка (Финландия), проф. Галина Балтгейл (Латвия) и проф. Ласло Циба (Унгария), изясни ръководителят на БАНМХ и шеф на Клиниката по функционална диагностика на нервната система във ВМА акад. проф. доктор Екатерина Титянова.

Конгресът ще бъде придружен от сателитен симпозиум на тематика „ Иновации в медицината”, отдаден на модерното лекуване на захарния диабет и диагностиката на глиобластома, както и най-новите консенсусни правила за държание при изострен исхемичен мозъчен инсулт. В рамките на конгреса са проведени 4 постерни сесии с присъединяване на млади учени и студенти от разнообразни медицински университети, НСА „ Васил. Левски” и кинезитерапевти от Македония.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР