Новите ограничения в борбата срещу Covid-19 вероятно ще бъдат наложени

...
Новите ограничения в борбата срещу Covid-19 вероятно ще бъдат наложени
Коментари Харесай

Затварянето изглежда ще е за цяла България

Новите ограничавания в битката против Covid-19 евентуално ще бъдат наложени освен в София, само че и в цяла България. Мерките ще са в действие най-малко 2 седмици.

Време е за национални ограничения против разпространяването на ковид у нас, разгласи пред кореспонденти основният здравен контрольор и член на Кризисния щаб доцент Ангел Кунчев след съвещанието на Софийския действен щаб.

" Настъпи моментът, в който би трябвало да се работи – и то много уверено. Мерките са непопулярни – на никой не му харесва да стопира работа, да има ограничавания, само че обстановката го постанова ", разяснява той.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Почти цялостно затваряне на София приготвят управляващите в околните...

Подготвяното затваряне на учебни заведения, детски градини, заведения за хранене, молове, фитнеси и така нататък в София евентуално ще е от събота, а в останалата част от страната – от понеделник, уточни доцент Кунчев. Отново ще бъдат спрени всички културни мероприятия – кина, театри, танцови сформира и така нататък.

Здравните управляващи желаят първо да проведат серия срещи със засегнатите сектори и да доуточнят ограниченията, а окончателното решение ще бъде оповестено публично на постоянния брифинг в четвъртък.

След предходния тежък локдаун, натрапен в края на ноември от началото на февруари.

Ресторантите работят едвам от 2 седмици, а нощните заведения по този начин и не отвориха.

Основната концепция на възбраните е да се попречи на скупчването на хора. Ще има ограничавания и в огромните магазини, като евентуално ще бъдат обновени " зелените коридори " за най-възрастните.

За момента не се планува затваряне на паркове и маски навън в София. Няма да има и КПП-та, които да лимитират придвижването сред другите градове и области.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР