Новите огнища на COVID-19 в Азия могат да създадат сериозни

...
Новите огнища на COVID-19 в Азия могат да създадат сериозни
Коментари Харесай

Новите огнища на COVID-19 в Азия ще повлияят сериозно на технологичната индустрия

Новите огнища на COVID-19 в Азия могат да основат съществени закъснения в международната верига на доставки на чипове и да засилят световния дефицит на полупроводникови съставни елементи и произведения, съгласно нов отчет на The Wall Street Journal.

Понастоящем Тайван, който е значим център за произвеждане на чипове, претърпява повишаване на случаите на КОВИД-19. Към събота централният действен щаб на Тайван разгласи, че има 251 нови доказани случаи на болестта и 26 смъртни случая. В петък организацията заяви за 287 нови случая и 24 смъртни такива. Случаите нарастват от началото на май. „ От 10-ти май инфекциите от ковид скочиха от едноцифрена до трицифрена стойност за броени дни “, оповестяват от South China Morning Post.

Избухването на нови огнища на болестта в Азия има резултат върху доста огромни компании за чипове в Тайван. „ В King Yuan Electronics Co. “, една от най-големите компании на острова за тестване и дистрибуция на чипове, повече от 200 чиновници са дали позитивни проби за вируса този месец, до момента в който други 2000 чиновници са сложени под карантина – което понижава приходите на фирмите през този месец почти с една трета “, рапортуват от Уол Стрийт Джърнал.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР