Новите мерки за овладяване на тежката ситуация по пътищата не

...
Новите мерки за овладяване на тежката ситуация по пътищата не
Коментари Харесай

Съветник на МВР за войната на пътя: Подавайте сигнали за опасно каране, ще се проверяват до час

Новите ограничения за преодоляване на тежката обстановка по пътищата не са от обич да глобяваме хората, а с цел да се опази човешкия живот, това сподели по Нова телевизия някогашният началник на Пътна полиция Алекси Кесяков, който в този момент е консултант на служебния вътрешен министър.

Всички униформени чиновници ще се включат в активността по надзор на пътния трафик,като по най-натоварениет пътни артерии ще има непрекъснато наличие на екипи на пътна полиция, изясни Кесяков. Той добави, че се вкарва и така наречен „ линеен надзор ”, при който патрулките ще се включат в придвижването. „ Целта е в случай че тръгнете от тук към другия завършек на България, да не може да минете без да срещнете подобен надзорен патрул ”, изясни специалистът.

В обособени обитаеми места, където всеобщо се кара без книжки и след приложимост на алкохол и опиати, ще има засилен надзор. Проверки и наблюдаване ще има и на пунктовете, където се събират тежките транспортни средства.

Шофьорите ще могат да подават сигнали за рисково шофиране, като кажат на кой километър от пътя е станало нарушаването. Като се заяви номера, служителите на реда ще спрат автомобила, даже и с цел да му направя обща инспекция. След сигнал за рисково каране ще се прави инспекция до час, съобщи Алекси Кесяков.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР