Новите лекарства срещу COVID-19 ще бъдат нашият шанс за контролиране

...
Новите лекарства срещу COVID-19 ще бъдат нашият шанс за контролиране
Коментари Харесай

Проф. Александрова: COVID лекарствата са шанс за контрол над пандемията

Новите медикаменти против COVID-19 ще бъдат нашият късмет за управление на пандемията. Това сподели в ефира на Нова нюз вирусологът проф. Радостина Александрова. По думите ѝ разновидностите на вируса не са чак толкоз необятно публикувани, като насъбраният опит на медиците дава шансове за ограничение на болестта.

" Новите клинични проучвания дават съображение за позитивизъм. България, несъмнено, ще има достъп до новите лекарства. Но те няма внезапно да залеят родния пазар, защото са безценен артикул и процесът изисква време. Това, което би трябвало да се знае за антивирусните сътрудници, е, че даже да убиват вируса елементарно, това не значи, че елементарно може да бъде основано лекарство. Коронавирус се разтваря в клетката, взима я като пленник и би трябвало да се откри цел, " ахилесовата пета " на вируса. Това към този момент е допустимо благодарение на изкуствен интелект. Разиграват се разнообразни сюжети и целите на вируса биват атакувани виртуално ", изясни тя.

Проф. Александрова посочи, че разновидностите на вируса няма по какъв начин да бъдат спрени, само че могат да бъдат мощно лимитирани, посредством по-малко разпространяване на болестта.

" Омикрон " потвърди, че се оправя добре с конкуренцията на Делта разновидността. Антирекордите от тази заран не са изненадващи, допустимо е това да не са и най-високите стойности, до които ще доближи. Омикрон напълно не е толкоз безопасен, колкото си мислехме. За това предизвести и СЗО. Свободните интензивни кревати на този стадий в лечебните заведения не трябва да успокояват. Има напън към персоналните лекари и към другите свободни кревати в лечебните заведения, това в допълнение натоварва здравната система ", разяснява още вирусологът.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР