Новите графични карти AMD Radeon PRO W6800 вече са налични

Новите графични карти AMD Radeon PRO W6800 вече са налични ...

AMD Radeon PRO W6000 ускорява рендеринга с 46%


Новите графични карти AMD Radeon PRO W6800 вече са налични на пазара
(снимка: AMD)

AMD обяви серия графични карти за работни станции Radeon PRO W6000, които обещават по-висока производителност, стабилност и надеждност в работата на професионалните потребители.

Новите графични решения са проектирани да се справят с интензивни задачи в архитектурното проектиране, мултимедийни проекти с ултра-висока резолюция, комплексен дизайн и инженерно моделиране, както и при „тежки” приложения за обработка на изображения и видео.

Флагманът в новата продуктова линия, базирана на AMD RDNA 2 архитектура, е – това е най-бързата RDNA графична карта за работни станции, заявиха от AMD. Следват моделите Radeon PRO W6600 за висока десктоп производителност и Radeon PRO W6600M за мобилни работни станции.

„Вкарването на тази нова архитектура [AMD RDNA 2] в нашата гама от професионални графични решения позволява на потребителите да се справят с много по-големи набори от данни, драстично да намалят времето за рендериране и да ускорят обработката на изключително сложни модели и симулации”, коментира Скот Херкелман, корпоративен вицепрезидент и генерален мениджър на поделението за Графичен бизнес в AMD.

AMD Radeon W6000 за работни станции – основни характеристики:

Графичната карта AMD Radeon PRO W6800 вече е налична от големите търговски вериги/онлайн платформи на препоръчителна крайна цена $2249. Моделът Radeon PRO W6600 се очаква на пазара от 3-тото тримесечие на 2021 г. на цена $649. Картата Radeon PRO W6600M ще се появи в мобилните работни станции HP Fury ZBook G8 в определени страни от юли 2021 г.

Източник: technews.bg