Новите функции ще включват спешна помощ, проследяване на местоположението и

Новите функции ще включват спешна помощ, проследяване на местоположението и ...

Тиндър добавя паник бутон и технология против „кетфишинг”.

Новите функции ще включват спешна помощ, проследяване на местоположението и проверка на снимките. Една от най-интересните добавени характеристики ще бъде технологията против „кетфишинг” (вид измамна дейност, при която човек създава акаунт с фалшива идентичност в социална мрежа, обикновено насочен към конкретна жертва с цел злоупотреба или измама)

Тиндър ще представи новите си функции първо в САЩ на 28.01.2020 г., но все още не е ясно кога те ще бъдат достъпни в световен мащаб.

„Мач груп” (компанията-майка) заяви, че е инвестирала в „Нуунлайт” технология, която предоставя онлайн услуги за бързо реагиране при извънредни ситуации. Чрез тази нова характеристика потребителите ще могат да сигнализират спешните служби в случай на опасност и да им изпращат точното си местоположение.

Преди да се срещнат с някого, с когото са се запознали в приложението, потребителите ще могат да запишат лична информация за човека и кога точно ще се осъществи срещата. В случай че след това натиснат паник бутона, спешните служби ще бъдат известени с точни данни за местоположението.

Новата функция за проверка на снимки в приложението ще помогне на потребителите да избегнат т. нар. „кетфишинг“ като проверят дали събеседникът им използва фалшива самоличност.

За целта ще се използва изкуствен интелект, поддържан от хора, който ще проверява снимките от профила, качени в приложението. Това ще се случва като потребителите бъдат помолени да докажат самоличността си посредством няколко селфита в реално време.

Изпълнителният директор на „Мач груп” - Манди Гинсберг заяви, че това е първата компания, разработила приложение за запознанства, която инвестира в подобни услуги и функции за спешни действия в случай на опасност.

"Безопасното и приятно изживяване за потребителите е от решаващо значение за нашия бизнес", каза тя.

Приложенията за запознанства и множество други онлайн платформи често стават обект на критика, че не правят достатъчно, за да защитят своите потребители.

През 2018 г. полицията във Великобритания заяви, че броят на регистрираните сексуални престъпления, свързани с онлайн сайтове и приложения за запознанства, е почти удвоен в сравнение с четири години по-рано. /dnews.bg

Източник: dnesplus.bg