Новите бензинови и дизелови автомобили трябва да изчезнат от пазара

...
Новите бензинови и дизелови автомобили трябва да изчезнат от пазара
Коментари Харесай

Kpaй нa пpoдaжбитe нa бeнзинoви и дизeлoви ĸoли дo 2030 гoдинa, пpeпopъчвa дoĸлaд

Новите бензинови и дизелови коли би трябвало да изчезнат от пазара в Европа преди 2030 година, в случай че автомобилната промишленост желае да изиграе своята роля в прекъсването на смяната на климата и постигането на записаната в Парижкото съглашение цел от 1,5°C, демонстрира нов отчет на немската German Aerospace Center. До 2035 година пък би трябвало да спрат и продажбите на хибриди.

Емисиите от колите съвсем не са се трансформирали през последните 10 години и промишлеността ще " изхарчи своя въглероден бюджет " в границите на идващите пет или 10 години, в случай че не настъпи забележителна смяна, се споделя в отчета.

" Емисиите CO2 от колите би трябвало да доближат своя пик допустимо най-скоро ", споделя проф. Хорст Фридрих, шеф на института, пред Guardian.

Изследването предизвестява, че са нужни незабавни ограничения, в това число понижаване на продажбите на стандартни коли до 5 милиона през 2022 година

Ще бъдат нужни и промени в държанието на хората - да избират по-често ходенето пешком, с колело или с градския превоз.Скорошен отчет сподели, че увеличение на температурите с 2°C ще изложи към 10 милиона души повече от крайбрежните региони на наводнения и стихии и вреди по реколтата, в сравнение с покачване от 1,5°C.Европейската комисия предложи 30% понижаване на излъчванията от колите до 2030 година, а отраслови депутати упорстват спадът да бъде 45%.

Редица страни, в това число Германия, Ирландия, Индия и Холандия към този момент обявиха, че ще забранят продажбата на коли с мотори с вътрешно горене до 2030 година / money.bg

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР