Новините за коронавирусната пандемия ни заливат отвсякъде, а всеки изминал

...
Новините за коронавирусната пандемия ни заливат отвсякъде, а всеки изминал
Коментари Харесай

Ето основната причина за повторно заболяване от COVID-19

Новините за коронавирусната пандемия ни заливат отвред, а всеки минал ден научаваме от ден на ден за новия вирус, който блокира света.

Въпреки че към момента няма лекарство-панацея против болестта, към този миг редица лекарства оказват помощ за битката с него, а от края на този месец и началото на идващия и първите ваксини влизат в приложимост за хората на първа линия.

Напоследък все по-често се разяснява допустимо ли е в действителност да заболеете наново от COVID-19. Отговорът се избистря с всеки минал ден и все множеството хора, които свидетелстват за повторната поява на вируса в организма им.

Лекари показаха кои са аргументите да хванете още веднъж ковид и по какъв начин е допустимо да се предпазите от новата му поява.

Всъщност съгласно тях това в множеството пъти не е повторна чисто нова зараза, а не изцяло излекувана остаряла, която поради не съблюдаване на избрани наставления се възпалява още веднъж.

" Ако спрете лечението доста рано, тогава заболяването може да се завърне ", безапелационни са медицински лица.

Според експертите доста пациенти желаят да бъдат изписани от болничното заведение допустимо най-бързо и да спрат да одобряват медикаменти, когато признаците на болестта изчезнат. Лекарите обаче означават, че вкъщи също би трябвало да продължат да се съблюдават прецизните препоръки на специалистите.
" Има медикаменти, които би трябвало да се пият един месец. Важно е да ги довършите до края. Вторият миг е, че би трябвало да наблюдавате кръвното си и да не забравите да извършите още един тест две седмици, след изписването си от болничното заведение ", споделят лекари.

Те прибавят, че по време на лекуването и след напускането на болничното заведение е доста значимо да не настивате, да стоите на топло място и да не допускате да ви застудява.

Според тях е безусловно неразрешено да се претрупва тялото с каквато и да е физическа интензивност, би трябвало да се следи кръвното налягане, да се хапват по-малко мазнини, пикантни, сладки и солени храни и да откажете за месец алкохола.

Лекарите предизвестяват всеки да внимава, тъй като COVID-19 носи тежки затруднения в работата освен на белите дробове, само че и на черния дроб, сърцето, стомашно-чревния тракт, мозъка и нервната система, написа jenata.blitz.bg.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР