Новините и другото онлайн съдържание, свързани с американския президент Доналд

...
Новините и другото онлайн съдържание, свързани с американския президент Доналд
Коментари Харесай

Рекламодателите бягат от думата Тръмп до рекламите си

Новините и другото онлайн наличие, свързани с американския президент Доналд Тръмп, могат и да генерират прочитания в интернет, само че рекламодателите не са уверени в изгодата от това, оповестява Си Ен Би Си.

Британските рекламодатели блокират думата "Тръмп " по-често от който и да било различен политически термин, когато би трябвало да избират къде да се появява онлайн рекламата им.

Рекламодателите могат да блокират асоциацията с избрани думи или изречения при разполагането на рекламите им наоколо до онлайн материали и друго наличие и 87% от рекламните акции във Англия са изключили думата "Тръмп " като основна дума, демонстрира разбор на софтуерната компания Integral Ad Science (IAS).

Базираната в Ню Йорк IAS проучва цифровите реклами, като подсигурява рекламодателите акциите им да бъдат виждани от същински консуматори, а не от ботове и предотвратява публикуването на реклами наоколо до неуместно наличие, което е проблем за рекламистите. Фирмата работи с компании, които харчат пари за маркетинг, както и с медийни организации, които купуват рекламно пространство за тях.

IAS е анализирала трилиони импресии в потребителската си база данни от реклами, които са били показвани във Англия сред март и септември 2019-а – импресиите са количеството пъти, когато дадена реклама е забелязана от някого или показана на уеб страница.

Следващото най-изключвано име от английската политика е "Найджъл Фараж ", като 59% от рекламните акции блокират водача на Партията на Брексит, а 21% заобикалят думата "Брексит ". "Тереза Мей " е блокирана от 6% от рекламодателите, а "Борис Джонсън " – от 5%, в случай че той наследи Мей като министър председател на 24 юли. Лидерът на лейбъристите Джереми Корбин е блокиран от 1% от акциите.

Онлайн изданията страдат от това, че рекламодателите пренасочват доларите си към платформи като "Гугъл " и "Фейсбук " поради по-големия брой техни консуматори, и търсят различни бизнес модели. "Ню Йорк таймс " да вземем за пример записва връх от 4,9 милиона клиенти на хартиеното и цифровото издание, само че приходите от реклама са намалели, демонстрират резултатите за третото тримесечие на годината. Изданието по-рано отдаде нарастването на абонаментите на това, че отразява активността на американския президент.

Спирането на реклами до наличие, обвързвано с Тръмп, не е нещо ново. Данни на IAS демонстрират, че в годината след избирането на Тръмп броят на рекламодателите, блокиращи името му, се е нараснал от 10 през ноември 2016 година на 153 през ноември 2017 година Един рекламодател от региона на козметиката споделя с IAS по това време: "Дори появяването наоколо до материали за президента може да остави усещането, че сме политизирани, а това е нещо, което желаеме по всевъзможен метод да избегнем ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР